Suroviny
- slunečnicový olej 4 lžíce
- zázvor (nasekaný ) 1 lžička
- cibule (malá ) 1 ks
- česnek 2 stroužky
- lilek (střední ) 2 ks
- římský kmín 1 lžička
- koření garam másala 1 lžička
- kurkuma 1 lžička
- rajský protlak 150 g
- rajčata (čerstvá ) 2 ks
- zázvor (čerstvý ) 1cm kus
- koriandr (čerstvý )
- sůl
Postup přípravy
- Na rozpáleném oleji krátce zpěňte nasekaný zázvor, najemno nasekanou cibuli a utřený česnek.
- K zelenině přidejte na větší kostky nakrájený lilek (asi 3 x 3 cm), který osolte a postupně na mírném plameni opečte ze všech stran.
- Když lilek změkne a je opečený, přidejte nadrcený římský kmín, garam masalu a kurkumu a vše spolu nechte ještě trochu opéct, aby se koření rozvonělo.
- K lilku pak přidejte rajčatový protlak i čerstvá rajčata nakrájená na menší kousky.
- Vše spolu promíchejte a nechte pod pokličkou krátce podusit, aby rajčata změkla a spolu s protlakem vytvořila hustou omáčku. Podle potřeby přidávejte i trochu vody, kdyby byla omáčka až moc hustá.
- Hotovou masalu dosolte a přidejte na nudličky nakrájený čerstvý zázvor, který už jen promíchejte a stáhněte z plotny.
- Masalu před podáváním posypte čerstvým koriandrem a podávejte ideálně buď s rýží nebo indickými plackami.