Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Letní piškotový chlebíček

8 porcí
do 30 minut
Letní piškotový chlebíček
Letní piškotový chlebíček Autor: L.A.Creative
Milované „piškoťáky“ k nám patrně dorazily z Itálie a jejich vzorem bylo nejspíš tiramisu, hit 60. let. Tahle verze se v něm díky luxusním surovinám tak trochu zhlíží, ale zároveň je i připomínkou dětských let někde na chatě u Berounky.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Mascarpone, 160 ml smetany a cukr ušlehejte, až se vytvoří měkké špičky. Dejte stranou. Chlebíčkovou formu o rozměrech 13 x 30 cm vyložte fólií. Nechte ji přečnívat přes okraje. Polovinu piškotů namočte do vína a rozložte po dně.
  2. Pokryjte polovinou jahod a malin, potřete polovinou ušlehaného mascarpone (vyšleháním bude nadýchané) a vrstvy zopakujte. Poslední vrstvu tvoří piškoty. Navrch přetáhněte fólií a na ni položte něco těžkého, třeba konzervy, abyste dezert zatížili. Nechte nejméně 8 hodin, lépe přes noc chladit. Vyklopte a podávejte přelité lehce ušlehanou zbylou smetanou.
Reklama

Letní piškotový chlebíček  Foto:

Letní piškotový chlebíček, foto: L. A. Creative

Další originální ovocné dezerty najdete v letním čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 11. června:

Prima FRESH léto 2015

Užijte si léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama