Suroviny
- Mascarpone 375 g
- smetana (30%) 160 ml + 250 ml navíc
- přírodní krupicový cukr 2 lžíce
- cukrářské píškoty 18 ks
- dezertní víno 250 ml
- jahody, očištěné a nakrájené na plátky 250 g
- čerstvé maliny 300 g
- cukr moučka, prosátý 1 lžíce
Postup přípravy
- Mascarpone, 160 ml smetany a cukr ušlehejte, až se vytvoří měkké špičky. Dejte stranou. Chlebíčkovou formu o rozměrech 13 x 30 cm vyložte fólií. Nechte ji přečnívat přes okraje. Polovinu piškotů namočte do vína a rozložte po dně.
- Pokryjte polovinou jahod a malin, potřete polovinou ušlehaného mascarpone (vyšleháním bude nadýchané) a vrstvy zopakujte. Poslední vrstvu tvoří piškoty. Navrch přetáhněte fólií a na ni položte něco těžkého, třeba konzervy, abyste dezert zatížili. Nechte nejméně 8 hodin, lépe přes noc chladit. Vyklopte a podávejte přelité lehce ušlehanou zbylou smetanou.