Suroviny
- čokoláda (nastrouhaná) 120 g
- lískové ořechy (opražené a oloupané) 120 g
- moučkový cukr 250 g
- bílek 2 ks
Poleva
- bílek 1 ks
- moučkový cukr 140 g
- citronová šťáva
Další recepty na originální nepečené cukroví najdete v aktuálním čísle časopisu prima FRESH:
Článek
Užijte si sváteční pohodu s novým číslem časopisu Prima FRESH!
Nové číslo časopisu Prima FRESH plné inspirace, která vám zpříjemní sváteční čas i zimní radovánky, najdete v prodeji již od středy 16. listopadu.
Postup přípravy
- Na válu promíchejte nastrouhanou čokoládu, mleté oříšky, moučkový cukr a bílky a propracujte do hutné hmoty. Poprašte pracovní plochu i těsto moučkovým cukrem a těsto rozválejte na asi ½ cm silnou placku. Vykrajujte z ní trojúhelníčky, které nechte na plechu vyloženém papírem na pečení do druhého dne zaschnout.
- Zaschlé trojhránky potřete polevou umíchanou z uvedených surovin a také nechte zaschnout.