návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Lasagne s tuňákem a fenyklem

Hodnoceno: 0x
3–4 porce
do 1 hodiny
Lasagne s tuňákem a fenyklem
Autor: profimedia.cz Lasagne s tuňákem a fenyklem
Trošku jiné rybí lasagne – fenykl jim přidá lehounkou, ale charakteristickou vůni anýzu. Pokud nemáte po ruce čerstvý fenykl, můžete ho nahradit řapíkatým celerem a ½ lžičkou drcených fenyklových semínek. Lasagne podávejte s křupavým chlebem a vyzrálými cherry rajčátky.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Na malou teflonovou pánev dejte bobkové listy, pórek a fenykl, přelijte mlékem a mírně vařte 10 minut. Z pánve vyndejte fenykl a pórek a dejte stranou. Bobkové listy vyhoďte, mléko nalijte do džbánku.
  3. V odkapané teplé pánvi rozehřejte máslo a do něj na mírném ohni důkladně vmíchejte mouku. Postupně přidávejte teplé mléko a nepřestávejte míchat. Přiveďte do varu a nechte směs zhoustnout. Ochuťte solí a pepřem.
  4. Vymažte zapékací mísu asi 15 x 22 cm. Na dno rozložte polovinu fenyklové a pórkové směsi a na ni polovinu tuňáka. Navrch položte polovinu lasagní a přelijte polovinou omáčky. Vrstvy zeleniny, tuňáka a těstovin zopakujte a přelijte vše omáčkou.
  5. Posypte nastrouhaným sýrem a pečte 35–40 minut, dokud vrchní vrstva nebude pobublávat, nezhnědne a těstoviny nebudou uvařené.

Lasagne s tuňákem a fenyklem Foto:

Lasagne s tuňákem a fenyklem, foto: Profimedia.cz