Lahůdkové testes
- býčí žlázy 400 g
- sůl
- vejce 2 ks
- mouka
- strouhanka
- tuk
Postup přípravy
Býčí žlázy omyjeme, osušíme a nakrájíme podélně na centimetrové plátky. Osolíme a obalujeme v klasickém trojobalu. Osmažíme po obou stranách dozlatova a podáváme s bramborovým pyré nebo kaší.
Omyté a oloupané brambory nakrájíme na stejně velké kousky, vložíme je do mírně osolené vody, přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut. V dalším hrnci svaříme mléko. Uvařené brambory scedíme a necháme je asi 3 minuty odkryté, aby se z nich odpařila voda, pak je důkladně rozmačkáme nebo prolisujeme. Do hrnce přilijeme horké mléko a vše promícháme metličkou, nebo raději prošleháme ručním tyčovým mixérem.