Suroviny
- kuřecí stehenní řízek 400 g
- bílý jogurt 200 ml
- mletá skořice 1/2 lžičky
- sušený česnek 1/2 lžičky
- římský kmín (drcený) 1/2 lžičky
- kardamom 1/2 lžičky
- kurkuma 1/2 lžičky
- sůl
- pepř
- citronová kůra 1/2
Dip
- česnek 1 menší stroužek
- salátová okurka cca 10 cm
- bílý jogurt 200 ml
Na podávání
- pita chléb (nebo tortillové placky)
- rajčata
- ledový salát
- cibule
Postup přípravy
- Nejprve si připravte marinádu na kuřecí maso. Do kvalitního jogurtu vmíchejte koření – skořici, sušený česnek, kardamom, kurkumu, v hmoždíři nadrcený římský kmín, nastrouhanou kůru z poloviny citronu a pepř. Do této směsi vložte vykostěná kuřecí stehna a nechte je, ideálně přes noc, marinovat.
- Gril rozpalte na téměř nejvyšší výkon. Maso až nyní osolte, položte na rošt a grilujte z obou stran, aby se dokonale propeklo.
- Mezitím si připravte dip z bílého jogurtu, nastrouhané, předem osolené a vyždímané okurky, trochy nadrceného česneku, soli a pepře.
- Ogrilované maso nakrájejte na proužky a servírujte ho v pita chlebu nebo placce, se zeleninou a jogurtovým dipem.