Suroviny
- rostlinný olej 2 lžíce
- malajská Rendang curry pasta 2 lžíce
- chilli pasta 1 lžička
- kuřecí stehenní řízky 6 ks
Na dip
- arašídová omáčka 4 lžíce
- chilli pasta 2 lžičky
- bambusové špízky 12–20 ks
Postup přípravy
- V míse smíchejte olej, curry a chilli pastu. Z kuřecího masa odstraňte tuk a šlachy a nakrájejte je asi na 2,5cm nudličky. Obalte je v marinádě a nechte 1–3 hodiny stát.
- Navlékněte na špízy nebo na předem namočené bambusové jehly podélně vždy dva kousky masa, vytvarujte do podoby tahací harmoniky a přesvědčte se, že konce špízů jsou zakryté.
- Na plotně nebo na grilu opékejte špízy 2–3 minuty na každé straně, až budou hezky hnědé a propečené.
- Promícháním arašídové omáčky a chilli pasty připravte dip. Podávejte s limetkovými klínky a ozdobené koriandrem.