Suroviny
- arašídová pomazánka 6 lžic
- chilli paprička 1 ks
- česnek 2 ks
- sójová omáčka 2 lžíce
- rybí omáčka 2 lžička
- med 1 lžíce
- satajská omáčka
Postup přípravy
Všechny ingredience na satajskou omáčku vložíme do mixéru, vytvoříme hladkou směs, ochutnáme, ev. přidáme trošku soli nebo limetkové šťávy. Hotovou omáčku vložíme do mísy, přikryjeme a odložíme stranou.
Kuře rozkrájíme na silnější proužky, všechny přísady na marinádu dáme do větší mísy a důkladně promícháme, proužky masa vložíme do této mísy a maso necháme alespoň půl hodiny marinovat. Poté namočíme špejle do vody, aby se při pečení nespálily, a pečeme v troubě na 200 stupňů na grilovací mřížce nebo na pekáči.
Tři hrníčky basmati rýže propláchneme důkladně vodou, dokud není čirá. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou v poměru 1 šálek na 1,5 šálku vody. Přivedeme k varu, jakmile začne voda vřít, plotnu vypneme nebo necháme na nejmenší stupeň a vaříme pod pokličkou 20 minut.