Enchiladas omáčka
- cibule 1 kus
Head
- cibule 1 kus
Enchiladas omáčka
- rajčatová šťáva 400 ml
Head
- enchiladas koření 4 lžíce
Enchiladas omáčka
- pálivé sušené papričky 2 kusy
Head
- čedar 250 g
- zakysaná smetana 250 ml
- černé fazole 1 konzerva
- guacamole 1 dávka
Postup přípravy
1. Celé kuře omyjeme, nasolíme a opepříme, poté vložíme do tlakového hrnce s rozkrojenou cibulí. Vaříme od bodu varu necelou půlhodinu. Kuře vyjmeme z hrnce a obereme libové maso. Maso smícháme s kořením na enchiladas.
2. Enchiladas omáčku smícháme se 400 ml vývaru z kuřete. Půl této směsi smícháme s masem, které je již promícháno s enchiladas kořením.
3. Masovou směsí naplníme každou tortillu, bohatě posypeme sýrem čedar a smotáme jako palačinku.Klademe vedle sebe do pekáče.
4. Tortilly polijeme zbytkem enchiladas omáčky a posypeme čedarem. Pečeme v rozehřáté troubě na 150°C, než se sýr roztaví. Podáváme spolu s guacamole, krémem z černých fazolí a zakysanou smetanou.
2. Domácí enchiladas omáčka: V mixeru rozmixujeme sekanou cibuli a 3 stroužky česneku s trochou rajčatové šťávy, v litinové pánvi rozpálíme olej, až se z něj kouří, a přidáme obsah mixeru a za rychlého míchání smažíme asi pět minut. Přidáme zbytek šťávy, sůl, kmín, oregano, pálivou chilli papričku a asi deset minut vaříme-dusíme. Omáčka by měla být jemná a hladká, salsu můžeme také připravit z čerstvých rajčat a paprik, které předem opečeme a oloupeme.