Suroviny
- hovězí maso 1/2 kg
- česnek 3 stoužky
- šalotka 4 ks
- pórek
- citronová tráva 3 ks
- zázvor 2 cm
- rybí omáčka 2 lžíce
- ústřicová omáčka 1 lžíce
- kari koření 2 lžíce
- arašídy
- five spice 2 lžíce
- cukr
- sůl
- pepř
- cukr 1 lžička
- kukuřičná mouka 1 lžička
- lity la lot 20 ks
Postup přípravy
- Hovězí maso omyjeme, usušíme, očistíme a nameleme. Posekaný česnek, šalotku, citronovou trávu, arašídy a zázvor mixujeme, dokud nebudeme mít hrubou pastu.
- Pastu smícháme s masem, přidáme rybí omáčku, ústřicovou omáčku, kari, Five Spice, cukr, škrob, pepř a osolíme a opepříme podle chuti. Hněteme, dokud se všechno rovnoměrně nespojí.
- Listům odštípneme stonek a položíme si je na podložku špičkou směrem od nás. Z masové směsi vytvoříme váleček dlouhý asi jako šířka listu a tlustý jako palec. Zarolujeme a opakujeme se všema ostatníma. Takhle si jde závitky připravit pár hodin dopředu.
- Rozpálíme si gril nebo pánev. Naskládáme na to závitky a grilujeme (nebo opékáme) cca 5 minut, závisí na teplotě. Přitom je rovnoměrně otáčíme, ať jsou ze všech stran stejně hotový.