Suroviny
- fazole 500 g
- vepřová kůže 250 g
- vepřová plec 250 g
- klobása 500 g
- kachní stehna (konfitovaná) 4 ks
- paštika 250 g
- sádlo 100 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- tymián
- bobkový list
- cibule 3 ks
- česnek 3 stroužky
- víno 150 ml
- armagnac 50 ml
- strouhanka 1 hrnek
- vývar
Postup přípravy
- Fazole uvaříme s kůžemi od šunky a bylinkami do měkka.
- Opečeme pokrájenou plec, cibuli, česnek, tymián, bobkový list, osolíme a opepříme, zalijeme vývarem, podusíme.
- Fazole i s vývarem smícháme se skopovým, přendáme do hluboké mísy, přidáme konfitované kachní stehna, paštiku, opečenou klobásu, sklenici koňaku, osolíme, opepříme. Dáme péct do trouby, vytvořený škraloup 6x promícháme, poslední necháme a podáváme.