Maso a marináda
- kuřecí stehenní řízek 250 g
- česnek 1 stroužek
- limetková šťáva 1 lžíce
- rybí omáčka 1 lžíce
- sójová omáčka 1/2 lžíce
- hnědý cukr 1 lžíce
- slunečnicový olej 1/2 lžíce
- citronová tráva 1/2 stonku
Omáčka nuoc cham
- rybí omáčka 1 a 1/2 lžíce
- rýžový ocet 2 lžíce
- cukr 1 lžíce
- česnek 1 stroužek
- chilli papričky 1/2 ks
- limetková šťáva 1 a 1/2 lžíce
Nudle a zelenina
Postup přípravy
- Smíchejte v míse ingredience na marinádu, přidejte maso a dejte do lednice alespoň na 20 minut.
- Do misky vložte ingredience na omáčku, dobře rozmíchejte, aby se rozpustil cukr. Dochuťte a dejte stranou.
- Nudle vermicelli připravte podle návodu, poté sceďte a propláchněte studenou vodou, aby se nudle nelepily.
- Rozehřejte pánev na středně vysokém plameni, přilijte 1/2 lžičky oleje. Vložte kuřecí maso a pečte z každé strany dozlatova. Dostatečně propečte. Jakmile je maso hotové, nechte 5 minut odpočinout a poté nakrájejte na tenčí proužky.
- Do servírovací misky vložte nudle, poklaďte zeleninou, bylinkami a navrch masem. Zakápněte omáčkou Nuoc Cham a podávejte s kouskem limetky.
- Pokrájenou chilli papričku podávejte zvlášť, ať si může každý dochutit dle svého uvážení.