Suroviny
- olivový olej 2 lžíce
- kuřecí maso (čtvrtky) 4 ks
- cibule (na tenké plátky) 1 ks
- česnek (najemno) 2 stroužky
- chilli papričky (bez semínek a pokrájená) 1 ks
- drcená rajčata 1 plechovka (400 g)
- bílé víno 1/3 hrnku
- pečené papriky (na tenké plátky) 3 ks
- sůl
- pepř
- bazalka
Postup přípravy
- Rozehřejte kastrol s trochou oleje a opečte kuře ze všech stran dohněda. Vyndejte a dejte stranou.
- Přidejte cibuli, česnek, chilli papričku a restujte asi 5 minut doměkka.
- Poté přilijte drcená rajčata, víno a za občasného míchání přiveďte k varu. Vložte zpět kuře, přidejte pečené papriky a dochuťte solí i pepřem.
- Zakryjte pokličkou a slabě vařte asi 30–40 minut, dokud kuře není měkké. Poté případně dochuťte a podávejte zasypané čerstvou bazalkou.