Suroviny
- kuřecí prsa (bez kůže) 4 ks
- cibule (na kostičky) 2 ks
- česnek (jemně nasekaný) 3 stroužky
- ančovička (nakrájené nadrobno) 1 lžíce
- rajčata (plechovka krájených) 400 g
- cherry rajčata 3 ks
- černé olivy (bez pecek) 3 lžíce
- kapary 4 lžíce
- mletá skořice (špetka mleté skořice) špetka
- hladkolistá petržel 2 lžíce
- chilli papričky (nadrobno) 1 lžíce
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Kuřecí prsa osušte, osolte a opepřete. Na velké pánvi rozehřejte lžíci oleje a pak maso z obou stran zatáhněte (dozlatova). Dejte stranou.
- Do pánve s výpekem nalijte trochu vody a deglazujte (kousky z výpeku se hodí k dochucení). Poté snižte plamen, přidejte česnek, ančovičky a cibuli. Restujte, dokud cibule nebude dosklovata, cca 5–10 minut.
- Zvyšte teplotu a přidejte pokrájená rajčata z plechovky společně se špetkou skořice. Do plechovky si natočte vodu a přelijte do pánve. Vmíchejte olivy, kapary a přiveďte k varu.
- Jakmile se bude vše vařit, snižte teplotu, aby vše jen lehce probublávalo, a do pánve vložte kuřecí prsa. Cherry rajčata na stoncích dejte na volná místa mezi kusy masa a vše zasypejte pokrájenou chilli papričkou.
- Zakryjte a vařte 20 minut. Poté poklici sundejte a vařte dalších 10 minut (dokud kuře není hotové a omáčka lehce nezhoustne).
- Posypejte nakrájenou petrželkou a můžete podávat.