Karbanátky
- mleté krůtí maso z prsíček 400 g
- jarní cibulka 1 ks
- čerstvý koriandr, nasekaný 1 hrst
- sušená rajčata, nakrájená na kostičky 2 ks
- čerstvě vymačkaná šťáva z půlky citronu
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
- olej na smažení
Příloha
- Lilek 1/2 ks
- menší cuketa 1 ks
- cherry rajčata 10 ks
- Paprika 1 ks
- klas kukuřice 1 ks
Společně s restovanou zeleninou místo přílohy pak vytvoříte lehký, nutričně vyvážený recept, který je díky nízkému obsahu sacharidů vhodný i pro večerní chod. Příprava takového pokrmu nemusí být ani náročná, vyhraďte si 30 minut a jdeme na to!
Postup přípravy
- Nejprve si namelte krůtí maso a pak ho smíchejte společně s nasekanou cibulkou. Přidejte pokrájený koriandr, sušená rajčata a vše zakápněte citronovou šťávou. Celou směs osolte a opepřete a důkladně zamíchejte.
- Z masové směsi vytvořte širší placičky a na rozpáleném oleji je z obou stran osmažte.
- Prima tip: Je potřeba věnovat pozornost tomu, na jakém tuku a za jaké teploty pokrmy připravujete. Optimální teplota smažení je mezi 180 a 200 °C. Vyvarujte se použití nevhodného tuku (některé margaríny se k tepelnému zpracování vůbec nehodí, používejte kvalitní oleje).
- Jako přílohu zkuste restovanou zeleninu: Zeleninu nakrájejte na širší plátky, osmažte na olivovém oleji, osolte a ještě teplé podávejte jako přílohu k masu.