Suroviny
Postup přípravy
Rýži propláchneme, dáme do pekáče, který může být použit i v troubě – do pekáčku dáme rýži a dvakrát více vody, osolíme, dáme trošku oleje. Oloupeme cibuli, rozkrojíme napůl, napícháme do ní hřebíček a položíme na rýži. Rýži pak dusíme v troubě předehřáté na 250 °C přibližně 40 minut, stále hlídáme.
Osmažíme cibuli nakrájenou na větší půlměsíčky dosklovata, přidáme maso a postupně mrkev pokrájenou na nudličky, až o něco později přidáme papriku nakrájenou na větší kostky, zelí přidáme až na závěr, aby zelenina úplně nezměkla a nebylo z ní lečo, naším výsledkem má být jen napůl podušená zelenina. Mezitím, co je zelenina na pánvi, smícháme zvlášť trochu kečupu, hořčice, sójové omáčky a vody, tuto zálivku přidáme s horkou vodou do zeleniny a necháme propojit chutě. Přidáme utřený česnek a dochutíme kořením.
Hlavní chod
Král Šumavy uvařil s rýží
Ingredience:
0,5 kg kuřecího masa2–3 velké cibule4–5 stroužků česneku3 velké barevné papriky3 velké mrkvečtvrtka malého hlávkového zelí1 menší ostrá chilli papričkasůl, pepř, tymián, muškátový oříšeksójová omáčkakečuphořčice800 g rýžehřebíčekolej