Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kokosový suk
Suroviny (4 ks porce)
- slazené kondenzované mléko 250 g
- strouhaný kokos 200 g
- plnotučné sušené mléko 100 g
- kakao holandského typu 2 lžíce
Postup
- V míse promíchejte kondenzované mléko, kokos a sušené mléko. Polovinu směsi oddělte a obarvěte kakaem.
- Každou polovinu rozdělte na čtvrtiny, z každé uválejte zhruba 2 cm silný váleček a opatrně spolu zatočte jeden světlý a jeden tmavý cop. Vytvarujte váleček, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte ztuhnout v lednici. Před podáváním suky nakrájejte šikmo na menší špalíčky.
PRIMA TIP: Suky nemusíte stáčet ze dvou copů, ale můžete z každého kusu vytvarovat plát, položit je na sebe a zabalit do tvaru rolády. Můžete experimentovat i s dalšími tvary a skládat ze dvou plátů kostky nebo kuličky.
Kokosový suk; foto: Pradobroty.cz
Objevte Pradobroty!
Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.
V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.
Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.