Tento nevšední chléb báječně chutná se sladkou marmeládou, ale i s tvarohem nebo sýrem. Protože je tak univerzální, vyplatí se připravit jej do zásoby. Stačí bochník zamrazit a až bude potřeba, nechat jej při pokojové teplotě rozmrazit a pak 15 minut rozpéct v troubě při 160 stupních.
Oloupejte a najemno nastrouhejte zázvor. Na pánvi rozehřejte máslo a zázvor v něm na středním žáru smažte asi 5 minut dokřupava. Pánev sejměte ze sporáku a obsah nechte zchladnout.
Mezitím omyjte pomeranče v horké vodě a osušte je. Škrabkou okrájejte kůru na jemné nudličky nebo ji nastrouhejte. Vymačkejte pomeranče a odměřte 200 ml šťávy (zbytek použijte jinak).
Na těsto nalijte do mísy podmáslí, kokosové mléko, pomerančovou šťávu a med. V této směsi rozpusťte droždí. Přidejte strouhaný kokos, mouku a sůl a vše důkladně propracujte. Nyní přidejte kousky zázvoru s máslem a pomerančovou kůru. Těsto hněťte 8 minut v robotu (na rychlý stupeň) nebo hnětacím hákem ručního mixéru.
Vymastěte formu a vysypte ji strouhaným kokosem. Poté ji naplňte do 3/4 těstem. Přikryté těsto nechte při pokojové teplotě kynout 30 minut.
Mezitím předehřejte troubu s plechem pokropeným vodou na 230 stupňů (horkovzdušné pečení se nedoporučuje). Když dosáhne potřebné teploty, plech vyndejte. Do horké trouby (2. příčka zdola) vsuňte chléb a teplotu snižte na 210 stupňů. Chléb pečte asi 45 minut.