Suroviny
Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!
Všechny recepty z 11. dílu s tématem PERNATÁ DRŮBEŽ najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Postup přípravy
- Kachní stehna dobře osolte hrubou solí, zasypte lístky tymiánu a nechte v lednici hodinu odležet.
- V hrnci rozpusťte kachní sádlo, mělo by ho být tolik, aby se stehna celá ponořila. Sádlo přelijte do pekáče, stehna opláchněte od soli, osušte a vložte do sádla. Pekáč dejte do trouby nastavené na 110 °C (sádlo by mělo držet stále 70 °C) a pomalu pečte tři hodinky. Po vyndání z trouby bude maso křehké a bude samo odpadávat od kosti.
- Rozehřejte pánev a opatrně do ní vložte kachní stehna kůží dolů. Nechte je orestovat, aby kůže chytla zlatavou barvu.
- Mezitím v jiné pánvi rozehřejte trošku kachního sádla z konfitu a hoďte na něj zelné listy. Osolte, mírně pocukrujte, zalijte kapkou malinového octa a orestujte. Zelí zkaramelizuje a změkne. Pak ho přendejte do misky, přisekejte trošku petržele a promíchejte.
- Opečená stehna servírujte s karamelizovaným zelím.