Suroviny
Postup přípravy
PředkrmKachní jatýrka v cibuli
Postup
1. Cibule ve slupce vaříme v oleji půl hodiny doměkka. (Bez slupky by se rozpadly.) Na pánvi osmažíme játra s další cibulí a žampiony, nakrájenými na kostičky. Přidáme dva decilitry bílého vína a smažíme, dokud se neodpaří (přibližně půl hodiny). Osolíme, opepříme dle chuti a ke konci přidáme půl lžičky majoránky.
2. Až cibule v oleji změknou, vyndáme je a necháme chvíli vychladnout. Shora vyřízneme otvory, do nichž dáme připravená jatýrka.
3. Kolečka poslední zbylé cibule osmažíme.
4. Uděláme omáčku, kterou výtvor přelijeme. Potřebujeme naběračku oleje, v němž se vařila cibule. Přidáme dva decilitry bílého vína a 4 lžíce smetany. Prošleháme, aby byla omáčka nadýchaná.
5. Servírujeme na talíř ozdobený kroužky cibule. Jídlo přelijeme omáčkou a posypeme trochou posekané petržele.