Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Kynutá máslová vánočka s mandlemi

Kynutá máslová vánočka s mandlemi

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Sádlové cukroví – Sádlovky s důlkem plným marmelády

Sádlové cukroví – Sádlovky s důlkem plným marmelády

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Hit týdne

Další hity

Bramborový salát

Bramborový salát
Bramborový salát
Kokosové kuličky Rafaelo
Kokosové kuličky Rafaelo
Lososové kousky s brokolicí a čokoládové cookies z horkovzdušné fritézy
Lososové kousky s brokolicí a čokoládové cookies z horkovzdušné fritézy
Citronové crinkles
Citronové crinkles
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Oslavte svátek sv. Patrika dobrým masem ve spojení s irskou whiskey!

Maso s irskou whiskey

Maso s irskou whiskey Zdroj: archiv Jameson

  • Zavřít
Maso s irskou whiskey

Maso s irskou whiskey Zdroj: archiv Jameson

17. března, na Den svatého Patrika, se Praha pomyslně zahalí do zelené a bude oslavovat populárního irského světce. A nejen to – letos tento svátek patří oslavě času stráveného s přáteli!

Seznam.cz banner

Whiskey poteče proudem, ale byla by chyba k ní něco nezakousnout! Připravili jsme pro vás speciální menu na svatého Patrika, které spojuje jemnou irskou whiskey s tím nejkvalitnějším masem!

„Whiskey je v kuchyni neotřelou a překvapivou ingrediencí, která při vaření neztratí nic ze své kvality a promění každé jídlo v nevšední zážitek,“ vysvětluje Tomáš Hvězda, brand manager značky Jameson. Marinády s whiskey oceníte především při grilování, ale pochutnat si na nich můžete i v březnu, a prožít tak se svými přáteli noc ve stylu oslav v centru Dublinu. A ke skvělé zábavě dobré jídlo prostě patří!

„Důležité je samozřejmě také kvalitní maso. Ideální pro spojení s ušlechtilým destilátem je maso hovězí, přeštické prasátko anebo kachní prsa,” doplňuje Vít Morkus z Pražského řeznictví.

Heslem Jamesona je SINE METU čili beze strachu. Méně strachu znamená více života, nových zážitků a nečekaných dobrodružství. Nebojme se tedy nových chutí!

A po dobrém jídle vyražte do pražských ulic oslavit tento "zelený svátek"! Informace o programu najdete na www.toursvatehopatrika.cz

Vyzkoušejte nové recepty, které spojují maso s delikátní chutí irské whiskey:

Kachní prsa s rybízovou omáčkou

Na 2 porce:

• 2 kachní prsa bez kosti

marináda:

• 1 lžíce pomerančové kůry

• snítka čerstvého tymiánu

• 20 ml whiskey Jameson

• 2 lžíce olivového oleje

rybízová omáčka:

• 3 lžíce rybízového džemu

• 100 ml vývaru

• 2 lžíce medu

• 20 ml whiskey Jameson

Bylinky smíchejte s olejem, whiskey a pomerančovou kůrou, marinádou potřete maso a nechte přes noc uležet v lednici.

Naložená kachní prsa položte na rozpálenou pánev kůží dolů a zprudka opékejte 3 minuty z každé strany. Lehce osolte, přendejte i s výpekem do pekáče, pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 15–20 minut.

Na stejné pánvi, na které jste opékali kachní prsa, připravte omáčku. (Pánev obsahuje zbytky výpeku, které dodají omáčce výbornou chuť). Pánev rozehřejte, přidejte na ni rybízový džem, med, vývar, vařte do zhoustnutí omáčky. Na závěr přidejte whiskey Jameson a krátce povařte.

Pomalu pečené vepřové maso s whiskey Jameson

pro 4 osoby:

• 1500 g krkovice z přeštického prasete

marináda:

• 1 lžíce římského kmínu

• 1 lžíce sladké papriky

• 2 lžíce uzené papriky

• ½ lžičky chilli

• 2 prolisované stroužky česneku

• čerstvý tymián

BBQ omáčka:

• 1 cibule

• 3 lžíce třtinového cukru

• 3 stroužky česneku (prolisovaného)

• ½ lžičky chilli

• 6 lžic rajčatového pyré

• 2 lžíce rajčatového protlaku

• 4 lžíce ocet balzamiko

• 3 lžíce sójové omáčky

• 40 ml whiskey JAMESON

• olej

• sůl

příloha:

• bageta, hamburgerová houska

• červená cibule

Ingredience na marinádu vložte do mísy a promíchejte. Maso potřete ze všech stran, zabalte do alobalu a nechte v lednici uležet, nejlépe přes noc.

Na BBQ omáčku připravte pánev a na oleji nechte zesklovatět cibulku, přidejte prolisovaný česnek, rajčatový protlak a ostatní ingredience. Nechte vařit 15 minut.

Troubu rozehřejte na 160 °C, maso potřete BBQ omáčkou, vložte do pekáče s poklicí, pečte cca 5 hodin. V průběhu pečení maso kontrolujte, potírejte BBQ omáčkou.

Maso vyndejte z trouby, pomocí vidliček ho natrhejte na proužky a promíchejte ze zbylou omáčkou.

Servírujte s bagetou nebo s hamburgerovou houskou a červenou cibulí.

Rib eye steak s dipem z hořčice + whiskey Jameson

pro 2 osoby:

• 2x rib eye steak

• 2 stroužky česneku (rozmáčknuté)

• snítka rozmarýnu

• sůl, pepř

• olej

• máslo (2 lžíce)

Steaky opepřete a potřete olivovým olejem. Pánev rozpalte, položte na ni připravené steaky, pečte z každé strany 1–3 minuty, aby se maso zatáhlo.

Na dopečení steaků použijte troubu vyhřátou na 160 °C. Vložte maso do trouby společně se snítkou rozmarýnu, česnekem a pečte 4–10 minut, délka pečení závisí na výšce steaků a na tom, jak je chcete mít propečené. Na závěr maso dosolte, přidejte plátek másla.

Dip s hořčicí + whiskey JAMESON

• 1 cibule

• 2 lžíce rajčatového pyré

• 2 lžíce cukru

• ½ jablka

• 40 ml whiskey Jameson

• 50 ml vody

• 1 lžíce sójové omáčky

• 2 lžíce dijonské hořčice

• 2 lžíce hrubozrnné hořčice

• sůl, pepř,

• 2 lžíce oleje

Na pánvi rozehřejte olej, přidejte nakrájenou cibuli, zasypte cukrem, přidejte rajčatové pyré, nakrájené jablko, vodu a nechte provařit. Směs doplňte dijonskou hořčicí, sójovou omáčkou, whiskey Jameson, povařte, dochuťte solí a pepřem. Směs rozmixujte dohladka, na závěr přidejte hrubozrnnou hořčici a promíchejte.

Originální recepty na maso s irskou whiskey připravila Eva Ehrenbergerová z blogu Moje barevná kuchyně. Nechte si chutnat!

TZ, (klam)

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky česnek whisky ňadra maso recepty omáčka svátek steak hořčice pánev marináda maso irská whisky

Návrhy pro vás

Filo taštičky plněné tuňákovou směsí s olivami a gorgonzolou – chuťovka ke sklence vína Předkrmy a chuťovky

Filo taštičky plněné tuňákovou směsí s olivami a gorgonzolou – chuťovka ke sklence vína

Vánoční kynutá hvězda – sváteční moučník s náplní z rybízového džemu Sladké

Vánoční kynutá hvězda – sváteční moučník s náplní z rybízového džemu

Skotská rybí polévka s krevetami – krémová delikatesa s chutí moře a kapkou smetany Polévky

Skotská rybí polévka s krevetami – krémová delikatesa s chutí moře a kapkou smetany

Kokosové suky – dvoubarevné nepečené pokušení s vůní vanilky a rumu Sladké

Kokosové suky – dvoubarevné nepečené pokušení s vůní vanilky a rumu

Kapr v kukuřično-bylinkové strouhance s bramborovým salátem – svěží sváteční klasika v moderním kabátku Ryby a mořské plody

Kapr v kukuřično-bylinkové strouhance s bramborovým salátem – svěží sváteční klasika v moderním kabátku

Perníkové kuličky ze špaldové mouky, tvarohu a čekankového sirupu Sladké

Perníkové kuličky ze špaldové mouky, tvarohu a čekankového sirupu

Vánoční Štědrák – slavnostní vícevrstvý koláč s mákem, ořechy, povidly a tvarohem Sladké

Vánoční Štědrák – slavnostní vícevrstvý koláč s mákem, ořechy, povidly a tvarohem

Vinná klobása s hrachovou kaší se zeleným hráškem – klasika, která patří k Vánocům Maso

Vinná klobása s hrachovou kaší se zeleným hráškem – klasika, která patří k Vánocům


Přečtěte si také

Novinky
Vánoce ve světě: Na Islandu dává 13 Santů sladkosti do bot. Japonci mají k večeři fast food

Vánoce ve světě: Na Islandu dává 13 Santů sladkosti do bot. Japonci mají k večeři fast food

Předkrmy a chuťovky
Filo taštičky plněné tuňákovou směsí s olivami a gorgonzolou – chuťovka ke sklence vína

Filo taštičky plněné tuňákovou směsí s olivami a gorgonzolou – chuťovka ke sklence vína

Sladké
Vánoční kynutá hvězda – sváteční moučník s náplní z rybízového džemu

Vánoční kynutá hvězda – sváteční moučník s náplní z rybízového džemu

Polévky
Skotská rybí polévka s krevetami – krémová delikatesa s chutí moře a kapkou smetany

Skotská rybí polévka s krevetami – krémová delikatesa s chutí moře a kapkou smetany

Sladké
Kokosové suky – dvoubarevné nepečené pokušení s vůní vanilky a rumu

Kokosové suky – dvoubarevné nepečené pokušení s vůní vanilky a rumu

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Nechcete o Vánocích plýtvat? Zachrání vás lepší plánování i chytré využití mrazáku

Nechcete o Vánocích plýtvat? Zachrání vás lepší plánování i chytré využití mrazáku

Ryby a mořské plody
Kapr v kukuřično-bylinkové strouhance s bramborovým salátem – svěží sváteční klasika v moderním kabátku

Kapr v kukuřično-bylinkové strouhance s bramborovým salátem – svěží sváteční klasika v moderním kabátku

Novinky
Tipy na vánoční dárky na poslední chvíli: balíčky dobrot, poukázky i něco sladkého na zub

Tipy na vánoční dárky na poslední chvíli: balíčky dobrot, poukázky i něco sladkého na zub

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Paccheri della nonna – zapečené těstoviny s masovými kuličkami v rajčatové omáčce podle restaurace Rossopomodoro

Paccheri della nonna – zapečené těstoviny s masovými kuličkami v rajčatové omáčce podle restaurace Rossopomodoro

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha Těstoviny

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek Těstoviny

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Sladké
Vánoční kynutá hvězda – sváteční moučník s náplní z rybízového džemu

Vánoční kynutá hvězda – sváteční moučník s náplní z rybízového džemu

Kokosové suky – dvoubarevné nepečené pokušení s vůní vanilky a rumu Sladké

Kokosové suky – dvoubarevné nepečené pokušení s vůní vanilky a rumu

Perníkové kuličky ze špaldové mouky, tvarohu a čekankového sirupu Sladké

Perníkové kuličky ze špaldové mouky, tvarohu a čekankového sirupu

Maso
Vinná klobása s hrachovou kaší se zeleným hráškem – klasika, která patří k Vánocům

Vinná klobása s hrachovou kaší se zeleným hráškem – klasika, která patří k Vánocům

Pečené kuře s dýňovou nádivkou a bramborami – nevšední sváteční pečínka Maso

Pečené kuře s dýňovou nádivkou a bramborami – nevšední sváteční pečínka

Vepřová líčka na cideru s bramborami a pórkem – pozvolna dušené maso s vůní jablek Maso

Vepřová líčka na cideru s bramborami a pórkem – pozvolna dušené maso s vůní jablek

Zelenina
Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal Zelenina

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Zelenina

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Nápoje
Kávový likér – hedvábně sladký nápoj s rumem a karamelovým nádechem

Kávový likér – hedvábně sladký nápoj s rumem a karamelovým nádechem

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem Nápoje

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce Nápoje

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Předkrmy a chuťovky
Filo taštičky plněné tuňákovou směsí s olivami a gorgonzolou – chuťovka ke sklence vína

Filo taštičky plněné tuňákovou směsí s olivami a gorgonzolou – chuťovka ke sklence vína

Skotská rybí polévka s krevetami – krémová delikatesa s chutí moře a kapkou smetany Polévky

Skotská rybí polévka s krevetami – krémová delikatesa s chutí moře a kapkou smetany

Kapr v kukuřično-bylinkové strouhance s bramborovým salátem – svěží sváteční klasika v moderním kabátku Ryby a mořské plody

Kapr v kukuřično-bylinkové strouhance s bramborovým salátem – svěží sváteční klasika v moderním kabátku

Polévky
Skotská rybí polévka s krevetami – krémová delikatesa s chutí moře a kapkou smetany

Skotská rybí polévka s krevetami – krémová delikatesa s chutí moře a kapkou smetany

Kapří polévka s kaviárem a křupavými krutonky – sváteční pochoutka s noblesou Polévky

Kapří polévka s kaviárem a křupavými krutonky – sváteční pochoutka s noblesou

Rybí polévka s hříbky – méně známá sváteční kombinace kapřího masa a sušených hub Polévky

Rybí polévka s hříbky – méně známá sváteční kombinace kapřího masa a sušených hub

Předkrmy a chuťovky
Filo taštičky plněné tuňákovou směsí s olivami a gorgonzolou – chuťovka ke sklence vína

Filo taštičky plněné tuňákovou směsí s olivami a gorgonzolou – chuťovka ke sklence vína

Brambory na bouchačku s tuňákem – křupavá pochoutka s pikantním cottage sýrem Předkrmy a chuťovky

Brambory na bouchačku s tuňákem – křupavá pochoutka s pikantním cottage sýrem

Linecké košíčky s domácím taveným sýrem z tvarůžků – nevšední slané „cukroví“ Předkrmy a chuťovky

Linecké košíčky s domácím taveným sýrem z tvarůžků – nevšední slané „cukroví“

Předkrmy a chuťovky
Linecké košíčky s domácím taveným sýrem z tvarůžků – nevšední slané „cukroví“

Linecké košíčky s domácím taveným sýrem z tvarůžků – nevšední slané „cukroví“

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec Vegetariánské
7

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni Vegetariánské

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni

Sladké
Piña colada pohárky – originální tropický dezert, který připomíná dovolenou u moře

Piña colada pohárky – originální tropický dezert, který připomíná dovolenou u moře

Voňavý trhanec s exotickým kaki – sladká snídaně ze špaldové mouky a svěžího ovoce Sladké

Voňavý trhanec s exotickým kaki – sladká snídaně ze špaldové mouky a svěžího ovoce

Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju Sladké

Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju

Saláty
Netradiční bramborový salát z pečených brambor podle Pavla Berkyho – moderní pojetí klasické vánoční přílohy

Netradiční bramborový salát z pečených brambor podle Pavla Berkyho – moderní pojetí klasické vánoční přílohy

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá Předkrmy a chuťovky

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Přílohy
Kynuté knedlíky plněné mletým masem – česká klasika s překvapením uvnitř

Kynuté knedlíky plněné mletým masem – česká klasika s překvapením uvnitř

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta Přílohy

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita Maso

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Babiš nás chce opít rohlíkem, uvedla Pivoňka Vaňková. Podle Doksanského tomu nerozumí Zelenskyj: Nový mírový plán nevyžaduje, aby se Ukrajina vzdala NATO. Co na to Moskva? Počasí v Česku může komplikovat dopravu: Hrozí námraza, Sněžku ochromil orkán. Kde dát pozor?

prima-zeny

Vánoce slavných 2025: Kotek na skok na farmě, Kavalčík se synem a Řehořková ve Vídni Z farmy Vojty Kotka až do betléma. Vyzkoušejte se ve velkém ovčím kvízu Pavel Zedníček se těší, až bude po Vánocích. S manželkou se chystá do Thajska

prima-zoom

Vnímá vás kočka jako rodiče nebo jako kotě? Město pohlcené džunglí mělo 900 000 obyvatel. Jeho skutečný rozsah odhalil až laser Geniální padělatel bankovek s Leninem si vysloužil obdiv celého Sovětského svazu. Stejně ale musel do vězení

prima-fresh

Vánoce ve světě: Na Islandu dává 13 Santů sladkosti do bot. Japonci mají k večeři fast food Filo taštičky plněné tuňákovou směsí s olivami a gorgonzolou – chuťovka ke sklence vína Vánoční kynutá hvězda – sváteční moučník s náplní z rybízového džemu

prima-cool

Další únik traileru Spider-Mana 4 4 nejlepší nové hry, které byste si měli zahrát o vánočním volnu. Vybere si tu každý První trailer Avengers 5 byl oficiálně vydán v nejlepší kvalitě. Podívejte se na návrat Kapitána Ameriky

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Jak se chovat u vánočního stolu aneb štědrovečerní etiketa Proč se líbat pod jmelím? Vánoční legendy o lásce a štěstí Vánoční tradice: Jak věštit z jablka a proč mít seno pod stolem?

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.