Najděte si recept
Na co máte chuť?

Jahodový raw cheesecake
Suroviny (1 dort porce)
Krusta:
- kešu ořechy 1 hrnek
- mandle 1 hrnek
- čerstvé datle 1/2 hrnku
- Voda 3 lžíce
Krém:
- kešu ořechy 1 hrnek
- kokosový olej 1 hrnek
- Jahody 2 hrnky
- agave sirup 1/2 hrnku
- Citron 1 ks
- Vanilka 1 lžička
Postup
- V robotu rozdrťte nejprve ořechy na mouku, poté přidejte datle a spojte s ořechy. Nalijte na směs 3 lžíce vody a mixujte, až se těsto lehce lepí. Poté natlačte směs do formy.
- V mixéru zpracujte ořechy kešu, jahody, citronovou šťávu, agáve sirup a vanilku do jemného krému. Rozmixujte v mixéru vše kromě kokosového oleje, ten přidejte až nakonec. Znovu mixujte, než se olej dokonale spojí s ostatním. Olej nesmí plavat na povrchu. Mixujte na dvě fáze, mezi nimiž promíchejte směs stěrkou pro ještě lepší spojení oleje v horních vrstvách krému.
- Dort můžete bohatě ozdobit čerstvými jahodami, které krátce marinujte v medu s citronem, aby neosychaly a nezoxidovaly.
Jahodový raw cheesecake, foto: Tajemství syrové stravy
Další raw letní dorty najdete v letním čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 11. června:
Tajemství syrové stravy
90 nejlepších raw receptů z kuchyně Secret of raw
Unikátní koncept jídla, které neprochází tepelnou úpravou, zapustil v Čechách nečekaně hluboké kořeny. Úspěšné, chutné a mimořádně inovativní recepty z restaurace a cukrárny Secret of Raw se tedy její majitelé rozhodli zveřejnit v podobě kuchařky.
Najdete tu 90 ověřených a vylepšených předpisů na polévky, hlavní jídla (například skvělou Koprawku se zeleninovými knedlíky), svačinky, saláty a báječné dezerty, jež doprovázejí krásné fotky. K tomu jsou přidanétipy na ingredience, postupy a další vychytávky, aby se vám příprava jídla vždy vydařila. Výjimečná kuchařka pro všechny, kterým učarovala svěží chuť jídel, jež neprošla tepelnou úpravou, a zachovávají si tak řadu zdravotních benefitů, i pro ty, kdo by rádi zkusili alespoň občas něco nového.