Krusta
- kešu ořechy 1 hrnek
- mandle 1 hrnek
- čerstvé datle 1/2 hrnku
- Voda 3 lžíce
Krém
- kešu ořechy 1 hrnek
- kokosový olej 1 hrnek
- Jahody 2 hrnky
- agave sirup 1/2 hrnku
- Citron 1 ks
- Vanilka 1 lžička
Navíc
- čerstvé jahody na ozdobení hotového dortu
Postup přípravy
- V robotu rozdrťte nejprve ořechy na mouku, poté přidejte datle a spojte s ořechy. Nalijte na směs 3 lžíce vody a mixujte, až se těsto lehce lepí. Poté natlačte směs do formy.
- V mixéru zpracujte ořechy kešu, jahody, citronovou šťávu, agáve sirup a vanilku do jemného krému. Rozmixujte v mixéru vše kromě kokosového oleje, ten přidejte až nakonec. Znovu mixujte, než se olej dokonale spojí s ostatním. Olej nesmí plavat na povrchu. Mixujte na dvě fáze, mezi nimiž promíchejte směs stěrkou pro ještě lepší spojení oleje v horních vrstvách krému.
- Dort můžete bohatě ozdobit čerstvými jahodami, které krátce marinujte v medu s citronem, aby neosychaly a nezoxidovaly.