Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Jablečný koláč s karamelovými sušenkami

do 1 hodiny
Jablečný koláč s karamelovými sušenkami
Jablečný koláč s karamelovými sušenkami Autor: archiv Lotus Biscoff
Sezona jablek je v plném proudu a koláče a štrúdly se pečou ostošest. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, máme pro vás recept na vynikajicí koláč, který díky karamelovým sušenkám získá nečekaný šmrnc.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Smíchejte mouku, 100 g cukru, 7 lžic oleje, mléko, tři vajíčka a 8 jemně nadrcených sušenek Lotus. Směs nalejte do vymazané a vysypané nízké formy.
  3. Oloupejte jablka a odstraňte z nich jádřince. Jablka rozkrojte na čtvrtiny a potom na tenké plátky. Rozdrťte zbývajících 7 sušenek, posypte jimi povrch směsi a nahoru rozložte plátky jablek. Smíchejte zbývající 4 lžíce oleje, 50 g cukru a 2 vajíčka. Směsí přelejte jablka tak, aby byla zcela pokrytá.
  4. Pečte v troubě po dobu 20 až 25 minut.
  5. Prima tip: Pokud chcete, můžete do směsi přidat špetku mleté skořice, vanilku nebo rozinky. Jablečný koláč také skvěle chutná se zmrzlinou.
Reklama

Jablečný koláč s karamelovými sušenkami  Foto:

Jablečný koláč s karamelovými sušenkami, foto: archiv Lotus Biscoff

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama