Suroviny
- polohrubá mouka 200 g
- sůl špetka
- cukr krupice 150 g
- olej 11 lžic
- mléko 8 lžic
- vejce 5 ks
- sušenky (karamelové - Lotus) 120 g
- jablka 2 ks
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 200 °C.
- Smíchejte mouku, 100 g cukru, 7 lžic oleje, mléko, tři vajíčka a 8 jemně nadrcených sušenek Lotus. Směs nalejte do vymazané a vysypané nízké formy.
- Oloupejte jablka a odstraňte z nich jádřince. Jablka rozkrojte na čtvrtiny a potom na tenké plátky. Rozdrťte zbývajících 7 sušenek, posypte jimi povrch směsi a nahoru rozložte plátky jablek. Smíchejte zbývající 4 lžíce oleje, 50 g cukru a 2 vajíčka. Směsí přelejte jablka tak, aby byla zcela pokrytá.
- Pečte v troubě po dobu 20 až 25 minut.
- Prima tip: Pokud chcete, můžete do směsi přidat špetku mleté skořice, vanilku nebo rozinky. Jablečný koláč také skvěle chutná se zmrzlinou.