Osmažená červená řepa
- máslo 1 lžíce
Hovězí závitky
- bůček 100 g
- kyselá okurka 2 ks
- cibule 1 ks
Osmažená červená řepa
Postup přípravy
Hovězí roštěnec lehce naklepeme a nakrájíme na tenké plátky, každý plát pomažeme hořčicí. Kyselou okurku a papriku pokrájíme na tenčí proužky. Hovězí tímto obložíme a přidáme kostičku másla. Vytvoříme závitky, které sepneme párátkem, aby se nám nerozpadly a držely tvar.
V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme ze všech stran maso.
Vedle v pánvi si orestujeme jemně nakrájenou cibuli do zlatova.
Předem namočené houby, osmaženou cibulku a koření přidáme k osmaženému masu a zalejeme 720 ml vody. Vaříme přes hodinu pod pokličkou na středním ohni. Když už nám maso změkne, přidáme ještě 250 ml studené vody a vaříme dalších deset minut. Do smetany na vaření rozkvedláme dvě lžíce mouky a tím zahustíme omáčku, kterou ještě necháme provařit. Dochutíme a podáváme s pohankou, kterou uvaříme podle návodu na sáčku v osolené vodě.
Na struhadle si (radši v rukavicích) nastrouháme oloupanou červenou řepu, kterou orestujeme na lžíci másla. Až povolí a změkne, přidáme lžíci citronové šťávy a lžíci hladké mouky, sůl, pepř a cukr dle chuti, a ještě chvíli restujeme. Podáváme s pohankou, přelité houbovou omáčkou se smetanou.