Domácí nudle
- hrubá mouka 100 g
Drožďové knedlíčky
Domácí nudle
Head
- nové koření
- bobkový list 3 ks
Postup přípravy
Do hrnce s vodou dáme vařit maso s kostí, přidáme kořenovou zeleninu, bobkové listy, pár kuliček pepře a nového koření, celou cibuli a trochu osolíme. Po uvaření vývar scedíme a nakrájíme zeleninu i maso.
Mezitím si na trošce rozpáleného oleje rozpustíme droždí, necháme je vychladnout, přidáme vajíčko, česnek, pepř a strouhanku a vypracujeme husté těsto. Z těsta pomocí polévkové lžíce vytvarujeme koule, které povaříme v polévce asi tři minuty a na závěr přidáme domácí nudle.
Domácí nudle: Do hrubé mouky uděláme důlek, vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci vody, špetku soli a vypracujeme tuhé těsto. Z těsta rozvalíme tenkou placku, chvílí necháme oschnout a poté nakrájíme pruhy a slabé nudličky.