Suroviny
- hovězí steak (flank steak neboli pupek) 800 g
- nakládané cibulky (malé)
- cukr špetka
- balzamikový ocet
- citronová šťáva
- rostlinný olej
- máslo
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- bylinky (směs bylinek - rukola, bazalka, pažitka, petrželka, rozmarýn...)
Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!
Všechny recepty z 9. dílu s tématem HOVĚZÍ MASO najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Postup přípravy
- Je důležité nakrájet z pupku steaky tzv. přes vlákno, aby maso nebylo tuhé. Steaky osolíme a opepříme.
- V pánvi rozehřejeme olej a maso orestujeme dozlatova. Mezitím připravíme glazírované cibulky. Do jiné pánve dáme rozehřát kousek másla, přihodíme celé malé cibulky, osolíme a opepříme a necháme je zhnědnout. Opatrně mícháme, aby se nerozbily. Přidáme špetku cukru, kapku balzamikového octa a asi 1 dl vody a chvilku povaříme.
- Orestované maso vyndáme a přikryjeme alobalem, aby pomalu došlo. Do pánve z masa nalijeme 1 dl vody a necháme vyvařit (voda na sebe nabere výpek z masa), pak přidáme cibulky a tekutiny spolu promícháme, omáčka tak zintenzivní.
- Maso servírujeme tak, že steaky přes vlákna nakrájíme na proužky.
- Rukolu, bazalku, petrželku, pažitku, rozmarýn a další bylinky natrháme na menší kousky, promícháme v míse, zakápneme citronovou šťávou, dochutíme solí a pepřem a podáváme k masu a glazírovaným cibulkám.