Polévka
- žebro
- cibule
Játrové knedlíčky
Polévka
Postup přípravy
Do osolené vody dáme vařit hovězí žebro, zeleninu si očistíme a 5 minut před koncem vývaru dáme vařit k masu
Po uvaření zeleniny vyndáme, nakrájíme a vrátíme zpět do polévky
Mezitím si připravíme knedlíčky
Nameleme játra, osolíme, opepříme, přidáme 1 vejce, 1 lžíci másla,trochu muškátového oříšku
Na chuť česnek a zahustíme strouhankou, aby se dobře dělaly knedlíčky
Zavařujeme do vroucí polévky
Necháme 2 minuty povařit
Přidáme nudličky a nakrájíme do polévky uvařené maso
Nakonec posypeme posekanou petrželkou a servírujeme
Polévka:
Hovězí polévka s játrovými knedlíčky a nudličkami
Ingredience:
hovězí žebrosůlzelenina(mrkev, celer, petržel, cibule)
Na játrové knedlíčky:játra (hovězí nebo drůbeží)muškátový oříšeksůlpepřstrouhankavejce a osmažená cibulka na máslečesnek