Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Hovězí plátky s brokolicí a paprikou

4 porce
do 1 hodiny
Hovězí plátky s brokolicí a paprikou
Hovězí plátky s brokolicí a paprikou Autor: Marek Bartoš / Grilování
Na gril můžete směle postavit i pánev nebo wok a připravit na něm rychlá restovaná jídla. Šťavnaté hovězí s brokolicí a paprikou je prostě výtečné...
Reklama
Reklama

Postup

  1. Maso rozkrojte po délce na dvě poloviny. Každou pak nakrájejte napříč na tenké plátky. V míse je promíchejte s česnekem, sójovou omáčkou a pepřem. Mísu přikryjte a dejte na půl hodiny do ledničky.
  2. V misce promíchejte vodu, ústřicovou omáčku a chilli a dejte stranou. Brokolici rozdělte na růžičky, stonky oloupejte a nakrájejte na šikmé tenké plátky.
  3. Gril rozpalte na 230–290 °C a postavte na něj wok. Až bude horký, vlijte do něj 1 lžíci oleje a nechte ho rozehřát. Přidejte plátky masa a opékejte je za stálého promíchávání 3 minuty, až budou hnědé. Přesuňte je do mísy.
  4. Do woku vlijte zbylý olej, a až se rozehřeje, vsypte do něj brokolici. Smažte 2 minuty za stálého promíchávání. Zastříkněte zbylou vodou a za stálého míchání smažte ještě minutu. Přidejte papriku nakrájenou na 1cm kousky a smažte 30 vteřin, promíchávejte. Do woku vraťte maso a vlijte připravenou směs na omáčku. Vše prohřejte a podávejte, nejlépe s rýží.
Reklama

Hovězí plátky s brokolicí a paprikou Foto:

Hovězí plátky s brokolicí a paprikou, foto: Marek Bartoš/ Grilování

Další recepty z nové kuchařky Zdeňka Pohlreicha Grilování najdete v novém letní čísle časopisu Prima FRESH, který je v prodeji od 11. června.

Prima Fresh grilování Foto:

Prima FRESH léto 2015

Užijte si léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama