Předkrm 2
- hot dog
Postup přípravy
- bramborová kaše 45 g
Postup přípravy
Do vlažného mléka s vodou dáme cukr a droždí a necháme pár minut v teple. Smícháme všechny zbylé suché složky, promícháme a vpracujeme máslo (nejlépe prsty). Rozmícháme si jedno vajíčko a 3/4 přilijeme ke kvásku. Vše (suché a mokré) smícháme dohromady. Dokud to půjde, tak mícháme v míse, a až to nepůjde, tak přendáme na vál a pokračujeme ve zpracovávání těsta, dokud není vláčné a nedrží hezky pohromadě. Vymažeme si mísu olejem, vložíme těsto, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme alespoň hodinu kynout. Vykynuté těsto si rozdělíme na šest dílů, vytvarujeme z něj rohlíky, potřeme zbylým vajíčkem a skládáme do olejem vymazaného pekáče. Rohlíky necháme zase alespoň půl hodiny vykynout a dáme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme 20 minut.
Salát: Do větší mísy nastrouháme nahrubo zelí a mrkev. Přidáme majonézu nebo bílý jogurt a dochutíme solí a pepřem.
Předkrm 2:
Hot Dog a salát Coleslaw
Ingredience:
Hot Dog
párky200 g hladké mouky45 g instantní bramborové kaše30 g másla90 ml vody70 ml mléka10 g cukru krupice7 g sušeného droždí3/4 vejce do těsta, zbytek na pomašlováníolej na vymazání formy
Salát Coleslaw:
hlávka bílého zelímrkevsůl, pepřmajonéza (bílý jogurt)