Suroviny
- přepuštěné máslo ( ) 4 lžíce
- med ( ) 4 lžíce
- citronová šťáva ( ) 1 lžíce
- česnek ( prolisovaný) 2 stroužky
- filet z lososa ( ) 4 ks
- mořská sůl ( )
- citron (čtvrtky (k podávání))
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na grilovací program, spíše na středně vysokou teplotu.
- Máslo vložte do pánve s odnímatelnou rukojetí (nebo s takovou, která může do trouby). Na středním plameni rozehřejte a nechejte lehce zezlátnou. Přilijte med, citronovou šťávu a přisypejte česnek.
- Dobře promíchejte a restujte asi 1 minutu, dokud se česnek nerozvoní. Sundejte z plamene, polovinu "máslové šťávy" odlijte do hrnečku (bez česneku) a schovejte na později.
- Lososa vložte do pánve se šťávou, maso nechejte zatáhnou (kůží dolů, pokud je vaše filety mají) po dobu asi 3 minut, lehce dozlatova.
- Všechny filety otočte, pánev přendejte do trouby a ogrilujte, mělo by stačit cca 6 minut.
- Podávejte zakápnuté zbylou šťávou, dochuťte solí a přidejte například dušenou zeleninu nebo salát.