Oblíbený losos nasladko je rozhodně pokrmem, který stojí za vyzkoušení. Ideálně se k němu hodí dušená zelenina, například brokolice. A hotový je opravdu za pár minut!
Předehřejte troubu na grilovací program, spíše na středně vysokou teplotu.
Máslo vložte do pánve s odnímatelnou rukojetí (nebo s takovou, která může do trouby). Na středním plameni rozehřejte a nechejte lehce zezlátnou. Přilijte med, citronovou šťávu a přisypejte česnek.
Dobře promíchejte a restujte asi 1 minutu, dokud se česnek nerozvoní. Sundejte z plamene, polovinu "máslové šťávy" odlijte do hrnečku (bez česneku) a schovejte na později.
Lososa vložte do pánve se šťávou, maso nechejte zatáhnou (kůží dolů, pokud je vaše filety mají) po dobu asi 3 minut, lehce dozlatova.
Všechny filety otočte, pánev přendejte do trouby a ogrilujte, mělo by stačit cca 6 minut.
Podávejte zakápnuté zbylou šťávou, dochuťte solí a přidejte například dušenou zeleninu nebo salát.