Postup přípravy
Cuketu očistíme, nakrájíme na kolečka a usmažíme na oleji jako hranolky do zlatova. Dále si rozšleháme vajíčka a přidáme do špetku soli, pepř, nastrouhaný parmezán a špetku vegety. Jakmile cuketa vychladne, smícháme ji s rozšlehaným vejcem. Na pánev dáme trochu oleje, a když se rozpálí, vlijeme na něj vajíčka a při mírné teplotě pečeme rovnoměrně pod pokličkou. Jakmile je vrchní část upečená, tak pomocí velkého talíře frittatu otočíme a opékáme dál druhou stranu. Nakonec necháme předkrm vychladnout a omeletu nakrájíme na trojúhelníky.
Předkrm:
Frittata di zucchine
Ingredience:
- 10 vajec,
- 4 cukety,
- 100 g parmezánu,
- sůl,
- pepř,
- špetka vegety