Suroviny
- broskev 4 ks
- vanilkový lusk 1 ks
- máslo 40 g
- hnědý cukr 50 g
- citronová šťáva (z půlky citronu)
- kubánský rum 1 dl
- vanilková zmrzlina 4 porce
- voda (+ miska s ledovou vodou) 1,5 l
Postup přípravy
- V hrnci přiveďte k varu vodu. Na 20 vteřin do ní vložte připravené broskve, poté je rychle vyndejte a zchlaďte v misce s ledovou vodou. Broskve oloupejte, rozpulte a odstraňte pecku.
- V pánvi rozehřejte máslo, přidejte vanilku, cukr a nechte zkaramelizovat. Přidejte broskve, krátce prohřejte a dochuťte citronovou šťávou.
- Do pánve nalejte rum, zahřejte a nakonec zapalte.
- Broskve rozdělte na talíře a přelejte je vzniklou omáčkou.
- Na závěr dejte na každý talíř porci vanilkové zmrzliny a ihned podávejte.