zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Flambované ovoce
Spouštím video za 5s.

Flambované ovoce

Hodnoceno: 0x
Velmi efektní dezert vytvoříte ze zralého ovoce, dobré zmrzliny a delikátní omáčky s vanilkou, citronovou šťávou a šplíchancem dobrého rumu. Touhle dobrotou na své hosty zaručeně zapůsobíte.
do 10 minut
4 porce

Už za týden, 23. listopadu, si tento recept můžete vyzkoušet naživo přímo se Zdeňkem Pohlreichem v nové kulinární show Česko vaří s Pohlreichem!

reklama

Postup

  1. V hrnci přiveďte k varu vodu. Na 20 vteřin do ní vložte připravené broskve, poté je rychle vyndejte a zchlaďte v misce s ledovou vodou. Broskve oloupejte, rozpulte a odstraňte pecku.
  2. V pánvi rozehřejte máslo, přidejte vanilku, cukr a nechte zkaramelizovat. Přidejte broskve, krátce prohřejte a dochuťte citronovou šťávou.
  3. Do pánve nalejte rum, zahřejte a nakonec zapalte.
  4. Broskve rozdělte na talíře a přelejte je vzniklou omáčkou.
  5. Na závěr dejte na každý talíř porci vanilkové zmrzliny a ihned podávejte.

Česko vaří s PohlreichemNová kuchařka!

Nová kniha je další z řady úspěšných kuchařských knih, které vyšly pod taktovkou "šéfa" Zdeňka Pohlreicha. Stejně jako předešlé tituly, i tato kniha doprovází novou televizní show Česko vaří s Pohlreichem.

V knize najdete 23 kompletních menu obsahujících recepty na předkrm, hlavní jídlo a dezert. Když už ne před kamerou, tak alespoň doma zkuste se Zdeňkem uvařit nejlepší večeři vašeho života!

reklama

Sledujte celou epizodu