Suroviny
- olej 300 ml
- kuřecí maso (paličky a křidýlka) 6–8 ks
- cibule 1 ks
- římský kmín 5 g
- koriandr 5 g
- mrkev 1 ks
- batáty 2 ks
- krájená rajčata 410 g
- kuřecí vývar 500 ml
- lilek (menší) 2 ks
- sterilovaná cizrna 410 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Rozehřejte olej a opečte na něm kuřecí kousky dohněda. Přidejte k nim nasekanou cibuli, kmín a koriandr a opékejte, dokud nebude cibule měkká.
- Přidejte mrkev, batáty, rajčata a vývar a přiveďte do varu. Přikryjte a na mírném ohni vařte, až bude zelenina skoro měkká. Potom přidejte lilek a cizrnu a nepřikryté vařte, až bude vše měkké a uvařené a tekutina se zredukuje na hustou omáčku.
- Dochuťte a podávejte s rýží nebo kuskusem.