Postup přípravy
Ingredience
Postup přípravy
Očištěné a dobře propláchnuté předvařené dršťky nakrájíme na drobnější proužky, dáme do studené vody a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut. Dršťky přecedíme a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat. Dršťky dáme do další studené vody a vaříme dalších 10 minut společně s vývarem z kostky.Dršťky opět přecedíme. Vývar necháme vychladnout.
Na rozehřátém sádle zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku dozlatova, přidáme mouku a papriku, chvíli smažíme, zředíme vývarema po uvedení k varu krátce povaříme. Ke konci vaření přidáme kmín, pepř, česnek utřený se solí a majoránku.
Nakonec vývar procedíme přes síto. Do čisté polévky přidáme okapané dršťky. Povaříme, a případně dochutíme.
Polévka:
Dršťková
Ingredience:
500 g předvařených drštěk1 lžíce sádla1 středně velká cibule2 lžíce hladké mouky1 lžička sladké červené papriky½ lžičky pepře½ lžičky drceného kmínu5 stroužků česneku1 lžička soli1 kostka hovězího vývaru1 lžička majoránky1 bobkový list5 kuliček nového koření