Krém
- máslo 30 g
Krém
Korpus
- kakao 40 g
Postup přípravy
Korpus: Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Cukr moučku vyšleháme se třemi žloutky a čtyřmi lžícemi horké vody. Přidáme hrubou mouku, trochu prášku do pečiva, kakao a nakonec sníh ze tří bílků, vše lehce promícháme. Připravené těsto dáme do vymazané dortové formy a upečeme korpus.
Krém: Uděláme si světlou jíšku, přilejeme 0,4 litru mléka a povaříme v hustou kaši. Moučkový cukr smícháme s kakaem a spolu s máslem dobře vymícháme a přidáme k jíšce. Vzniklý krém rozetřeme na upečený piškot, můžeme poklást na kolečka pokrájeným banánem nebo jiným ovocem. Jako poslední vrstvu dáme šlehačku a dozdobíme nastrouhanou čokoládou.