1. vrstva
- čokoláda (kvalitní) 150 g
- arašídové máslo 2 lžíce
2. vrstva
- máslo 100 g
- třtinový cukr 3 lžíce
- bonbony (marshmallow) 1 hrst
- kondenzované mléko (karamelizované) 1 lžíce
- arašídové máslo 1 lžíce
- arašídy (opražené) 1 hrst
- vanilkové aroma 1 lžička
3. vrstva
- kondenzované mléko (karamelizované) 4 lžíce
- karamel (nebo pár karamelových bonbonů)
- smetana (40%) 1 lžíce
4 vrstva
- čokoláda (kvalitní) 150 g
- arašídové máslo 2 lžíce
Postup přípravy
- Rozpusťte čokoládu v misce nad vodní lázní, přidejte burákové máslo. Míchejte, dokud není směs zcela hladká, a pak nalijte a rozetřete na dno plechu vyloženého pečicím papírem. Dejte do lednice ztuhnout.
- Opět budeme rozpouštět všechny ingredience na 2. vrstvu, ale tentokrát můžete klidně rovnou v rendlíku, pořád míchejte metličkou, aby se všechno rozpustilo. Začněte máslem, cukrem, pak přidejte karamelizované salko, marshmallow, vanilkový extrakt a buráky. Vytáhněte plech s čokoládou z lednice a směs vylijte navrch. Rychle rozprostřete a honem zpátky do lednice. Můžete klidně i do mrazáku.
- A zase rozpouštíme. Začněte Salkem, pak si rozpusťte vedle v rendlíku cukr v karamel, zalijte smetanou a šup rychle do Salka. Zamíchejte dohladka. Vytáhněte plech z mrazáku a nalijte třetí vrstvu. Rychle rozprostřete a pusťte se do posledního kroku.
- Poslední krok je identický k tomu prvnímu – tudíž rozpustíte 150 g kvalitní čokolády, přidáte burákové máslo a zalijte celou plochu. Rozprostřete dohladka, dáte ztuhnout a máte hotovo.
- Krájejte na opravdu tenké tyčinky. Chuťově je totiž tahle domácí Snickers opravdu výrazná, ale vůbec ne přeslazená. Pokud použijete kvalitní čokoládu s vyšším procentem kakaa, budete mile překvapeni.