Suroviny
- čokoláda (nahrubo nakrájená) 440 g
- smetana (40%) 240 ml
- máslo 60 g
- vanilkový extrakt 1 lžička
- mořská sůl 1 lžička
- mleté ořechy 100 g
- cukr 2 lžíce
Odkaz
Nejlepší cukroví
Hledáte inspiraci pro vánoční pečení? V tomto speciálu najdete spoustu receptů na výborné cukroví!
Postup přípravy
- V kastrůlku zahřejte smetanu a nechte v ní rozpustit máslo. Přiveďte k varu. Čokoládu dejte do větší mísy a nalijte na ni horkou smetanu. Přidejte sůl a vanilkový extrakt. Míchejte, dokud není směs hladká. Po vychladnutí dejte minimálně na hodinu do lednice.
- Na pánvi opražte ořechy s cukrem a nechte vychladnout. Po vyjmutí z lednice nabírejte čokoládovou směs lžičkou a tvarujte kuličky, které následně obalte ořechy. Skladujte v lednici.