Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Chřest
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Chřest
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Velký horoskop 2015 aneb Na čem si letos pochutnáte

Velký horoskop 2015

Velký horoskop 2015 Zdroj: Thinkstock

  • Zavřít
Velký horoskop 2015

Velký horoskop 2015 Zdroj: Thinkstock

Co přinese nový rok? Ve velkém horoskopu najdete předpověď pro všechna znamení, zjistíte jak na tom budete s láskou, prací i penězi. My vám ukážeme i to, jaká jídla jsou pro vás vhodná podle vašeho znamení...

Seznam.cz banner

Přinášíme vám horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na rok 2015, zaměřující se právě na jídlo. Takže najděte to své znamení a zjistěte, které potraviny jsou pro vás vhodné, jaké byliny udělají vašemu tělu dobře. A dozvíte se i to, kterým potravinám je lepší se vyhnout a proč. Ať už je to jak chce, jídlo je nejen palivem pro vaše tělo, ale je to také radost. Tak tento horoskop berte hlavně jako inspiraci...

BERAN (21. březen – 20. duben)

Byliny: Při bolestech hlavy pomáhá dobromysl, heřmánek, mátový čaj, na celkové zklidnění organismu meduňka, také třezalka, bukvice lékařská, řebříček. Potíže očí – při zánětech pomáhá borová voda, pro zklidnění přikládáme na oči tampony namočené v zeleném čaji. Při nespavosti je vhodný pohyb na čerstvém vzduchu, večerní procházky před spaním. Také čaj z meduňky, mléko s medem, banánem a pivo, které je v malém množství díky chmelu vlastně přírodním sedativem.

Vhodná strava: Pro toto znamení jsou to lehčí typy masa – drůbež, ryby, mléčné výrobky, zelenina, zvláště listová a také celozrnné výrobky. Je třeba dostatek fosfátu draselného, který se v přírodním stavu nachází v hlávkovém salátu, květáku, celeru, cibuli, karotce, okurkách a také v jablcích, datlích, ořeších a citronech. Jako koření se hodí paprika, pepř, chilli, dále česnek a cibule. Těmto ohnivcům se doporučuje pít z alkoholu méně rozvášňující druhy – vystříhat se tvrdého alkoholu, vína, spíše volit pivo, šampaňské, koňak a různé lehké long drinky s limonádou atd.

BÝK (21. duben – 20. květen)

Byliny: Pro posílení imunity organismu se hodí česnek a cibule a také černý rybíz. Také bylinky a čaje s hořčinami, které podporují proces trávení, jako je např. pelyněk, tymián nebo hořec žlutý. Pro podporu činnosti štítné žlázy je dobré užívat chaluhu bublinatou. Dále je vhodná řeřicha, měsíček, jitrocel, pampeliška a v menší míře také přeslička a zcela určitě kopřiva a máta peprná. Z koření je to hřebíček a skořice. Plus hodně vitamínu C, pokud možno v jeho přirozené formě v citrusových plodech, šípcích atd.

Vhodná strava: Pro toto znamení nejsou vzhledem ke snadnému přibývání vhodná tučná jídla a ani pečivo, koláče, dorty a sladkosti. Býci by si měli svoji váhu hlídat již ve středním věku. Je pro ně vhodná zeleninová strava, rýže a naopak méně se hodí přílohy typu brambor, knedlíků atd. Z masa spíše bílá drůbež, kuřata, krůty a ostatní libová masa. Zvláště zdraví prospěšné jsou pro ně ryby a různé mořské plody – krevety, mušle atd. A místo mlsání sladkostí pak mandle a ořechy, dále různé nízkotučné mléčně výrobky. Ze zeleniny především rajčata, okurky, mrkev, ředkvičky a špenát, salát čínský i ledový. A pro podporu lepšího trávení by měli Býci sníst alespoň jedno jablko denně.

BLÍŽENEC (21. květen – 21. červen)

Bylinky: Dobrá je meduňka, máta, třezalka a také různé čajové směsi na žaludeční potíže a problémy s trávicím ústrojím. Pro problémy s dýcháním se doporučuje čaj z petrklíčů a také fenykl obecný, který pomáhá při potížích s trávením i s dýcháním. Vhodnou bylinou pro Blížence je i lékořice a pro čištění organismu kopřivové čaje, ale jen krátkodobě. Rovněž čaj z černého bezu a čaj z heřmánku pravého, bezinkové víno. V menších dávkách pak kozlík lékařský – např. tinktura, plicník lékařský a také skořice.

Vhodná strava: Nejsou vhodná těžká, tučná a kořeněná jídla, také se doporučuje méně solit. Spíše používat kmín do brambor, polévek i různých pomazánek atd. Dobré jsou různé obiloviny a přílohy z luštěnin, sójové potraviny a polotovary, netučná masa, občas játra, vajíčka a méně tučné sýry. Ze zeleniny mrkev, květák, brokolice, celer, fazole a hojně všechny druhy peckovitého ovoce, ananas a kiwi. Blíženci by měli doplňovat hořčík, protože prospívá nervové soustavě, a také vitamíny A a E.

RAK (22. červen – 22. červenec)

Byliny: Račí bylinky jsou heřmánek, kostival, třezalka, jahodník, řebříček a měsíček zahradní. Na zklidnění mysli je to meduňka, mateřídouška a dobromysl. Proti překyselení žaludku a trávicím potížím je vhodný fenykl, jablečník, řebříček a máta.

Vhodná strava: Raci by neměli jíst příliš těžká a sladká jídla, k nimž mají kladný vztah. Také by se měli vystříhat klasické české domácí stravy a jíst spíše jídla bohatá na vlákninu, enzymy a vitamíny. Příliš nesolit, protože sůl zadržuje vodu a mohly by tak trpět ledviny, a také koření užívat sotva na špetku nože. Jistý je zákaz koláčů, dortíků a čokolády. V případě „nouze“ si lze dopřát lehčí tvarohové dezerty, kterých je na našem trhu dostatek, a různé méně tučné mléčné výrobky. Při vaření je důležité používat hodně cibule, zelí, kapusty. Pro Raky jsou prospěšné také okurky a dýně.

LEV (23. červenec – 22. srpen)

Byliny: Velmi prospěšnou bylinou pro toto znamení je hloh, dále také třezalka, meduňka, jmelí bílé, rozrazil, kontryhel a rozmarýn. Z minerálních prvků by tito jedinci měli zvláště doplňovat hořčík a selen a také vitamín A.

Vhodná strava: Lvům nejvíce ve stravě prospívají ryby, hlavně losos a pstruh, občas hovězí maso. Jako příloha se doporučuje zvláště rýže a sója. Z ovoce pak jablka, ananas, ostružiny. Ze zeleniny nejvíc hlávkový salát, rajčata, papriky, olivy, listová zelenina, mrkev, tykev. Na mlsání pak mandle a ořechy. Lvi by také měli dodržovat pitný režim a nepít příliš tvrdého alkoholu, spíše trochu piva na dobré zažívání nebo lehké míchané nápoje s trochou alkoholu.

PANNA (23. srpen – 22. září)

Byliny: Pannám prospívá heřmánek, řepík obecný, máta peprná, meduňka lékařská. Dále také měsíček zahradní, listy jahodníku lesního a třezalka tečkovaná. Pro celkovou jarní očistu organismu je dobrý odvar z kopřiv, čaj ze zeleného jílu. Nebo radikální očista střev, klystýr a také colon hydro terapie.

Vhodná strava: Tito zrozenci by měli dbát na skladbu svého jídelníčku. Dobrá je pro ně celá škála celozrnných výrobků, a také by měli doplňovat do stravy co nejvíce vlákniny. Vhodné jsou také různé bio a acidofilní mléčné výrobky. Rovněž jablka, která mají vysoký obsah pektinu, který působí dobře na zažívací trakt. Dále fíky a švestky. Maso spíše krůtí, drůbeží a libové hovězí. Salát z čekanky. Při vleklejších zácpách pomáhá lněné semínko a psylium. Na pročištění organismu šťáva z červené řepy a mrkve. Skladbu jídelníčku musí Panny volit uvážlivě a určitě by se měly vyhýbat tradičním českým jídlům s knedlíky a hutnými omáčkami.

VÁHY (23. září – 22. říjen)

Byliny: Pomáhá pampeliška lékařská, borůvkové listy, kopřiva, puškvorec obecný, jestřabina lékařská, brutnák lékařský, list brusinky, rakytník, kontryhel, řebříček, šalvěj lékařská, dobromysl. Šípkový a lipový čaj, čaj z přesličky a truskavce.

Vhodná strava: Zvláště důležitý je pro toto znamení pitný režim, protože od toho se odvíjejí potíže s trávením a vylučováním. Vhodné jsou zvláště mořské produkty, ale i sladkovodní ryby, všechny typy luštěnin jako příloha i hlavní jídlo, dále natur hnědá rýže, méně brambory. Ze zeleniny jsou to rajčata, kukuřice, chřest, mrkev, zelené fazole, olivy, okurky a celer, topinambury, hlávkový salát, listová zelenina všeho druhu, syrové a kysané zelí. Je třeba dostatek hořčíku a vitamínu B a celkově doplňovat celé spektrum potřebných a prospěšných vitamínů a minerálů. Z ovoce přednostně jablka, banány, jahody, grepy a pomeranče. Také mandle a vlašské ořechy.

ŠTÍR (23. říjen – 21. listopad)

Byliny: Pro Štíra je výborný kostival, kontryhel, zlatobýl, diviznový kořen, rozmarýn lékařský. A také řebříček, mochna husí, třezalka tečkovaná, brutnák lékařský, dobromysl, meduňka lékařská, vřes obecný, chmel a kozlík lékařský.

Vhodná strava: Nejvhodnější je pro Štíry listová zelenina, ořechy a semena, jídla bohatá na vitamín C – červené papriky a zelí. Pro masožravější typy je to drůbež a vesměs všechny typy ryb, sladkovodní i mořské, i ty tučnější. Dále ředkev, pórek, cibule, česnek, fíky, ředkvičky. Méně vhodné jsou mléčné výrobky, protože zahleňují organismus. Doporučit lze jen light sýry a méně tučné sladké tvarohy místo moučníku. Štíři by také neměli zatěžovat trávicí soustavu těžkými smaženými jídly a místo tučných smetanových omáček volit jejich lehčí náhradu s přidáním kefíru nebo nízkotučného jogurtu. Jídelníček mohou vylepšit kořením – paprikou, libečkem, koprem nebo koriandrem atd.

STŘELEC (22. listopad – 21. prosinec)

Byliny: Vhodnými bylinami jsou pro toto znamení heřmánek, kopřiva, přeslička a pampeliška. Dále také zlatobýl, řebříček, dubová kůra, jitrocel a třezalka.

Vhodná strava: Zvláště důležité je pro tyto zrozence zařadit do jídelníčku ryby a všechny tzv. dary moře. Také zvěřinu, méně hovězího a vepřového, ale i drůbeže a bílého masa. Jako přílohu je nejlepší volit rýži, hrách a sóju, méně brambory a různé hranolky a všechno smažené. Důležitá je zelenina a ovoce a doporučuje se stravu doplňovat křemíkem, selenem, zinkem a také vitaminy C a B. K dochucení je dobrá bazalka, kmín, majoránka a šalvěj. Výborný je česnek a cibule i pórek a celer.

KOZOROH (22. prosinec – 20. leden)

Byliny: Výbornou rostlinou je pro toto znamení kostival lékařský, který se může používat jako obklad na bolestivé klouby, kolena a namožená místa. Pro čistící kúru se hodí určitě kopřiva, dále třezalka, máta, meduňka. Další zázračnou rostlinou je pro lidi v tomto znamení heřmánek, čaje i obklady a také různé směsi – ledvinové, čistící čaje.

Vhodná strava: Méně mléka a mléčných výrobků, spíše dietní typy kefírů a jogurtů, ale v malé míře. Z masa hodně ryb, i těch tučnějších, jako je makrela, tuňák, ale především pstruh a losos. Jídlo je třeba vždy prokládat dostatkem zeleniny, vhodná je listová, špenát, celer, červená řepa. Dále jehněčí a drůbeží maso a dopřát si Kozorozi někdy mohou vaječnou omeletu. Také dostatek příloh, jako je čočka, kroupy, všechny luštěniny. Z ovoce všechny druhy citrusů, meruňky, borůvky, švestky a fíky na dobré zažívání. Dobré je přidávat do jídla dostatek petržele, pažitky, kmínu a majoránky.

VODNÁŘ (21. leden – 19. únor)

Byliny: Prospěšný je podběl, devětsil, maceška, zlatobýl, listy rybízu, komonice, kakost, šalvějový čaj, měsíček, přeslička, mateřídouška a divizna. Vodnářům se doporučuje také čaj maté a třezalka.

Vhodná strava: Mořské ryby, plody moře, mléčné produkty, méně masa, spíše libové hovězí, ze zeleniny je to čekanka, mrkev, listová zelenina, celer, ředkvičky, cuketa, kukuřice. Celozrnné produkty, hodně ovoce, citrusů, meruněk, ananas, hroznové víno, mandle, olivy, z koření estragon, libeček, kapary, fenykl, kmín a majoránka.

RYBY (20. únor – 20. březen)

Byliny: Vhodnými bylinkami pro toto znamení jsou třezalka, měsíček zahradní, dále také chaluha bublinatá, meduňka, dobromysl, brutnák lékařský, komonice lékařská a mučenka.

Vhodná strava: Lehčí typy hovězího masa, z drůbeže zvláště dietní krůtí maso na všechny způsoby, ryby a různé dary a produkty moře v jakémkoliv množství. Ze zeleniny zvláště listová zelenina, okurky, cibule, ředkvičky, chřest, pórek, mořské řasy. Z ovoce jablka, švestky, hroznové víno, meloun, dále ořechy a mandle. Z koření je to koriandr, zázvor a šalvěj. Vhodná je strava s dostatkem vitamínu C a E.

Velký roční horoskop pro všechna znamení a pro všechny oblasti života najdete zde:

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Sdílejte článek
Štítky jídlo čaj zelenina horoskop potrava třezalka

Návrhy pro vás

Slaná špenátová roláda s krémem ze sušených rajčat zaujme chutí i vzhledem Předkrmy a chuťovky
6

Slaná špenátová roláda s krémem ze sušených rajčat zaujme chutí i vzhledem

Makový cheesecake – jemný dezert z čerstvého sýra, tvarohu a smetany s vůní máku Sladké

Makový cheesecake – jemný dezert z čerstvého sýra, tvarohu a smetany s vůní máku

Sekaná s kousky zeleniny ve slaninovém kabátku vytváří na řezu pohlednou mozaiku Maso

Sekaná s kousky zeleniny ve slaninovém kabátku vytváří na řezu pohlednou mozaiku

Šťavnatý burger s trhaným hovězím masem – hit každé domácí grilovačky krok za krokem Hlavní jídla
6

Šťavnatý burger s trhaným hovězím masem – hit každé domácí grilovačky krok za krokem

Vietnamský dušený bůček na karamelu podle Šona – šťavnaté maso a nasládlá omáčka tvoří dokonalé kombo Maso

Vietnamský dušený bůček na karamelu podle Šona – šťavnaté maso a nasládlá omáčka tvoří dokonalé kombo

Lehká tvarohová bábovka s jahodami – vláčná a zdravější verze oblíbené klasiky Sladké

Lehká tvarohová bábovka s jahodami – vláčná a zdravější verze oblíbené klasiky

Zapečená frittata z těstovin se zeleným chřestem – snadný oběd pro hektické týdny Hlavní jídla

Zapečená frittata z těstovin se zeleným chřestem – snadný oběd pro hektické týdny

Těhotnej kuchař: Kuřecí prsa s omáčkou z gorgonzoly se sušenými rajčaty Maso

Těhotnej kuchař: Kuřecí prsa s omáčkou z gorgonzoly se sušenými rajčaty


Přečtěte si také

Soutěžící
Elena Šarifová nejí tlusté a vepřové maso

Elena Šarifová nejí tlusté a vepřové maso

Novinky
Inspirace na domácí jedlé dárky pro maminky – sladkosti, sirupy a další pochoutky ke Dni matek

Inspirace na domácí jedlé dárky pro maminky – sladkosti, sirupy a další pochoutky ke Dni matek

Předkrmy a chuťovky
Slaná špenátová roláda s krémem ze sušených rajčat zaujme chutí i vzhledem

Slaná špenátová roláda s krémem ze sušených rajčat zaujme chutí i vzhledem

Prostřeno!
Prostřeno: Rukolový salát s opečeným toustem

Prostřeno: Rukolový salát s opečeným toustem

Prostřeno!
Prostřeno: Pečená kýta se zeleninou a bramborem podle Lucie

Prostřeno: Pečená kýta se zeleninou a bramborem podle Lucie

Prostřeno!
Prostřeno: Hovězí vývar s noky podle Lucie Sabelové

Prostřeno: Hovězí vývar s noky podle Lucie Sabelové

Prostřeno!
Prostřeno: Osvědčené palačinky se zmrzlinou a ovocem

Prostřeno: Osvědčené palačinky se zmrzlinou a ovocem

Sladké
Makový cheesecake – jemný dezert z čerstvého sýra, tvarohu a smetany s vůní máku

Makový cheesecake – jemný dezert z čerstvého sýra, tvarohu a smetany s vůní máku

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Hlavní jídla
Zapečená frittata z těstovin se zeleným chřestem – snadný oběd pro hektické týdny

Zapečená frittata z těstovin se zeleným chřestem – snadný oběd pro hektické týdny

Marry Me pasta s krevetami okouzlí jemnou krémovou omáčkou se sušenými rajčaty Hlavní jídla

Marry Me pasta s krevetami okouzlí jemnou krémovou omáčkou se sušenými rajčaty

Pappardelle s prosciuttem a hříbky podle Riccarda Lucqueho z restaurace Farina Těstoviny

Pappardelle s prosciuttem a hříbky podle Riccarda Lucqueho z restaurace Farina

Sladké
Makový cheesecake – jemný dezert z čerstvého sýra, tvarohu a smetany s vůní máku

Makový cheesecake – jemný dezert z čerstvého sýra, tvarohu a smetany s vůní máku

Lehká tvarohová bábovka s jahodami – vláčná a zdravější verze oblíbené klasiky Sladké

Lehká tvarohová bábovka s jahodami – vláčná a zdravější verze oblíbené klasiky

Tvarohové „cheesecake“ řezy s rebarborou, jahodami a křupavou drobenkou Sladké

Tvarohové „cheesecake“ řezy s rebarborou, jahodami a křupavou drobenkou

Maso
Sekaná s kousky zeleniny ve slaninovém kabátku vytváří na řezu pohlednou mozaiku

Sekaná s kousky zeleniny ve slaninovém kabátku vytváří na řezu pohlednou mozaiku

Vietnamský dušený bůček na karamelu podle Šona – šťavnaté maso a nasládlá omáčka tvoří dokonalé kombo Maso

Vietnamský dušený bůček na karamelu podle Šona – šťavnaté maso a nasládlá omáčka tvoří dokonalé kombo

Těhotnej kuchař: Kuřecí prsa s omáčkou z gorgonzoly se sušenými rajčaty Maso

Těhotnej kuchař: Kuřecí prsa s omáčkou z gorgonzoly se sušenými rajčaty

Zelenina
Chřest s masovými kuličkami ve smetanové omáčce – delikátní kombinace příjemně překvapí

Chřest s masovými kuličkami ve smetanové omáčce – delikátní kombinace příjemně překvapí

Křupavý pečený květák v bagetě s avokádovým dipem
a zeleninovým salátem Vegetariánské

Křupavý pečený květák v bagetě s avokádovým dipem
a zeleninovým salátem

Nigerijské Efo riro – barevná směs z pánve s pečeným masem, špenátem a houbami Zelenina

Nigerijské Efo riro – barevná směs z pánve s pečeným masem, špenátem a houbami

Nápoje
Mai Tai jako alibi? Koktejl plný tajemství vás dostane do kolen

Mai Tai jako alibi? Koktejl plný tajemství vás dostane do kolen

Espresso Martini doma ke snídani nebo v proslulém baru? Jak si udělat koktejl, který ovládl svět Nápoje

Espresso Martini doma ke snídani nebo v proslulém baru? Jak si udělat koktejl, který ovládl svět

Gin & Tonic v netradičním pojetí aneb Zkuste to s pálenkou Nápoje

Gin & Tonic v netradičním pojetí aneb Zkuste to s pálenkou

Ryby a mořské plody
Mexická kořeněná tilápie s bramborami na páře – jemná ryba v kořeněném kabátku oživí jídelníček

Mexická kořeněná tilápie s bramborami na páře – jemná ryba v kořeněném kabátku oživí jídelníček

Pečený losos s jarním bramborovým salátem – rychlá a zdravá večeře pro všední den Ryby a mořské plody

Pečený losos s jarním bramborovým salátem – rychlá a zdravá večeře pro všední den

Treska pečená s kaparovým máslem s celerovým pyré Hlavní jídla
5

Treska pečená s kaparovým máslem s celerovým pyré

Polévky
Krémová kuřecí polévka s máslovými fazolemi – sytý oběd provoněný bylinkami

Krémová kuřecí polévka s máslovými fazolemi – sytý oběd provoněný bylinkami

Kopřivová polévka – jarní hit z Pastacaffé, který si zamilujete už po první lžičce Polévky

Kopřivová polévka – jarní hit z Pastacaffé, který si zamilujete už po první lžičce

Bramborová krémová polévka s pažitkou – jednoduchá příprava a minimum surovin Polévky

Bramborová krémová polévka s pažitkou – jednoduchá příprava a minimum surovin

Předkrmy a chuťovky
Slaná špenátová roláda s krémem ze sušených rajčat zaujme chutí i vzhledem
6

Slaná špenátová roláda s krémem ze sušených rajčat zaujme chutí i vzhledem

Smažené sýrové krokety se šunkou: Křupavá chuťovka, která zmizí ze stolu během pár minut Recepty

Smažené sýrové krokety se šunkou: Křupavá chuťovka, která zmizí ze stolu během pár minut

Valašská pomazánka s kysaným zelím a slaninou – tradiční chuť Valašska pro každou příležitost Předkrmy a chuťovky

Valašská pomazánka s kysaným zelím a slaninou – tradiční chuť Valašska pro každou příležitost

Vegetariánské
Křupavý pečený květák v bagetě s avokádovým dipem
a zeleninovým salátem

Křupavý pečený květák v bagetě s avokádovým dipem
a zeleninovým salátem

Zelený chřest se sýrovou drobenkou – jarní zelenina v křupavém kabátku Zelenina

Zelený chřest se sýrovou drobenkou – jarní zelenina v křupavém kabátku

Vegetariánské „skotské“ vejce z hrášku, špenátu a cizrny – dokonalá jarní chuťovka Vegetariánské

Vegetariánské „skotské“ vejce z hrášku, špenátu a cizrny – dokonalá jarní chuťovka

Sladké
Tvarohové „cheesecake“ řezy s rebarborou, jahodami a křupavou drobenkou

Tvarohové „cheesecake“ řezy s rebarborou, jahodami a křupavou drobenkou

Maková ovesná kaše s pomerančem podle Buchty v troubě – luxusní snídaně nebo zdravý dezert Sladké

Maková ovesná kaše s pomerančem podle Buchty v troubě – luxusní snídaně nebo zdravý dezert

Norská šťavnatá buchta s jablky a mandlemi – skvělá jako snídaně, ale i jako sváteční moučník Sladké

Norská šťavnatá buchta s jablky a mandlemi – skvělá jako snídaně, ale i jako sváteční moučník

Saláty
Beze zbytku: Asijský salát s křupavou ochucenou rýží a arašídovým dresinkem

Beze zbytku: Asijský salát s křupavou ochucenou rýží a arašídovým dresinkem

Těhotnej kuchař: Rajčatový salát s majonézou, cibulí a vejci Saláty

Těhotnej kuchař: Rajčatový salát s majonézou, cibulí a vejci

Ďábelský vajíčkový salát s těstovinami – skvělá chuťovka na velikonoční tabuli Saláty

Ďábelský vajíčkový salát s těstovinami – skvělá chuťovka na velikonoční tabuli

Přílohy
Špenátové halušky s nivovou omáčkou, křupavou slaninou a karamelizovanou cibulí

Špenátové halušky s nivovou omáčkou, křupavou slaninou a karamelizovanou cibulí

Kopřivová nádivka s mandlemi – lehká jarní klasika ideální nejen na Velikonoce Recepty

Kopřivová nádivka s mandlemi – lehká jarní klasika ideální nejen na Velikonoce

Kuře na paprice se špenátovými noky – česká klasika v jarním kabátku Maso

Kuře na paprice se špenátovými noky – česká klasika v jarním kabátku

prima-cnn-news

V Moskvě začala megalomanská vojenská přehlídka. Přihlíží český europoslanec i Fico Mučedník Babiš i černé svědomí Starostů: Experti popsali, jak soudní procesy zamíchají volby RADAR: Česko čekají mrazíky a déšť, může i sněžit. Podívejte se, kde budou srážky nejsilnější

prima-zeny

Panáka slivovice si dají v nebi. Přítel popsal poslední setkání Karla Heřmánka a Jiřího Bartošky Starostlivá máma Eva Perkausová řeší potravinové alergie synů. Manžel musí jíst mdlá jídla Ve věku 78 let zemřel herec a prezident KVIFF Jiří Bartoška

prima-zoom

Svět má nového papeže Zemřel Jiří Bartoška, bylo mu 78 let. Charismatický herec zářil v Andělovi páně či Teorii tygra Velitele Pražského povstání i Němců čekal po válce stejný osud, ve věznici vynášeli fekálie

prima-fresh

Inspirace na domácí jedlé dárky pro maminky – sladkosti, sirupy a další pochoutky ke Dni matek Slaná špenátová roláda s krémem ze sušených rajčat zaujme chutí i vzhledem Makový cheesecake – jemný dezert z čerstvého sýra, tvarohu a smetany s vůní máku

prima-cool

GTA VI: spousta nových fotek a zajímavostí Ve věku 78 let zemřel Jiří Bartoška. Herec nesmí snít, říkával o své profesi Šéf Marvelu přiznal, jak vnímá filmy a seriály svého studia z posledních let

playboy

Co vás čeká v květnovém vydání magazínu Playboy? Spodní prádlo a jeho tajemství: Doktor odhalil, proč ho celý život oblékáte špatně, a tím riskujete Manželské pravidlo, které zachránilo Iron Mana: Jak si Robert Downey Jr. udržel lásku i životní směr

lajk

Známý český rapper obviněn ze znásilnění: Parťák Řezníka vysvětlil, co se v Plzni stalo Láďa Hruška se vzdal snu na rekonstrukci stavení. Chátrající dům raději prodává Benda o zápasu s Novotným: Dát mu přes tlamu je občanská povinnost, nejen za Aničku

prima-living

Chcete mít dobrá a krásná rajčata? Jedlá soda vám pomůže! Drahá vejce vyvolala zájem o chov slepic: Můžete je mít i v paneláku! Známe pravidla Kočičí horoskop: Znamení zvěrokruhu odhalí povahu vaší kočky

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.