Suroviny
- celé kuře (menší, bez drobů) 1 ks
- citron 4 ks
- česnek 1 palice
- čerstvé oregano 1 snítka
- bílé víno 100 ml
- máslo 100 g
- kuřecí vývar 100 ml
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Kuře očistěte, důkladně ho vně i uvnitř osolte a opepřete. Svažte mu nožky a poklaďte ho tenkými plátky citronu. Celé pak pečlivě několikrát obtočte provázkem, aby plátky citronu během pečení neopadaly.
- Dno pekáče také poklaďte plátky citronu a na ně položte kuře.
- Přidejte celé oloupané stroužky česneku a oregano. Zalijte vínem a vývarem a kuře poklaďte plátky másla. Troubu předehřejte na 180 °C. Pečte asi 60 až 80 minut, až se většina šťávy vypeče a kuře bude mít krásně zlatou barvu.