Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jahody
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jahody
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Chef Time Fest workshop s Radkem Davidem

Chef Time Fest workshop s Radkem Davidem

Chef Time Fest workshop s Radkem Davidem Zdroj: Mikuláš Gottwald / PHOTOONE

  • Zavřít
Chef Time Fest workshop s Radkem Davidem

Chef Time Fest workshop s Radkem Davidem Zdroj: Mikuláš Gottwald / PHOTOONE

Festival Chef Time Fest se pomalu blíží ke svému konci a zdá se, že třetí ročník se podařil víc než úspěšně. Měla jsem možnost několik akcí navštívit a každá z nich byla skutečně výjimečným zážitkem.

Seznam.cz banner

To, čím je tento festival skutečně výjimečný, je možnost osobního setkání se špičkovými šéfkuchaři. Ať už si vyberte Chef table – degustační pětichodovou večeři, při které každý chod vaří jiný šéfkuchař a mezi chody se všichni chodí posadit mezi návštěvníky a užjí si s vámi večer i mimo kuchyni. Dále je na programu Chef´s Duel, při kterém dva šéfkuchaři vaří každý tři chody ze stejných hlavních surovin a na závěr večera návštěvníci zvolí, kterému se jeho menu lépe povedlo. A nechybí ani oblíbené workshopy, při kterých si vaření s šéfkuchařem můžete vyzkoušet na vlastní kůži.

A právě workshopu s tématem ústřice a mušle, které vedl šéfkuchař Radek David, jsem měla možnost se zúčastnit. Radek je uznávaný kuchař, který vede pražskou restauraci La Veranda a průhonickou Babiččinu zahradu.

Na začátek nás Radek naučil, jak správně otevřít ústřici. A pak už se mohlo začít degustovat. Dali jsme si klasiku s citronem a šalotkovým vinaigrettem a pro některé z účastníků to byla premiéra – první "polibek moře" :) Následoval nevšední způsob servírování – ústřice v tradičním drinku Bloody Mary, který ozvláštnila nejen sama ústřice, ale i mořská voda z lastury, kterou se koktejl dochutil.

Od ústřic jsme se přesunuli k přípravě mušlí svatého Jakuba. Delikátní maso má jemnou máslovou chuť, která nejlépe vynikne zasyrova, proto jsme začali carpacciem – očištěné syrové mušle nakrájejte na tenké plátky, zakápněte kvalitním olivovým olejem, navrch rozložte na plátky nakrájená cherry rajčátka, trošku čerstvého kerblíku a vše dochuťte solí. A za malou chvilku můžete servírovat dokonalý předkrm.

Následoval recept na tataráček z mušlí s vynikajicím rukolovým krémem a poté zprudka a krátce orestovaná mušle s hnědým máslem a vanilkou servírovaná na bramborovém pyré s vanilkou.

Poté přišly na řadu mušle srdcovky neboli vongole. Začali jsme přípravou čerstvých těstovin a také rajčatové omáčky s bazalkou a konfitovaným česnekem. Samotné mušle vždy potřebují velmi krátkou tepelnou úpravu, stačí jim minutka dvě a můžete servírovat. Pravdou je, že tyhle těstoviny byly tak dobré, že nás v duchu přenesly k moři :)

Na závěr (místo dezertu) jsme si uvařili slávky. Jsou to asi u nás nejdostupnější mušle a i jejich cena je přijatelná, takže se jich nebojte – příprava je jak jinak velmi jednoduchá!

Slávky s bílým vínem, fenyklem, řapíkatým celerem, petrželí a bílým vínem

Pro 4 osoby / Příprava: 15 minut

• 2 kg očištěných čerstvých slávek

• 100 g olivový olej

• 300 g bílé víno

• bílý pepř

• 200 g fenykl

• 200 g řapíkatý celer

• 8 ks stroužků česneku

• petrželka hladkolistá

• sůl

Na oleji orestujte řapíkatý celer na plátky, fenykl na kostičky, česnek na plátky. Pak přidejte očištěné slávky, zalijte bílým vínem a rychle vařte pod pokličkou, až se mušle otevřou. Nakonec opepřete a přidejte nasekanou petrželku.

Podívejte se na videoreportáž z Chef Time Fest workshopu s Radkem Davidem:

Pravdou je, že kulinární workshopy s dobrým kuchařem jsou vždy báječným zážitkem. Co si uvaříte, to si také sníte a pod takovým profesionálním dozorem je jistota, že si na svém výtvoru i pochutnáte :) Radek David je navíc velmi milý a trpělivý mentor... Zkrátka – večer to byl velmi vydařený, rozšířili jsme si obzory a já se těším, až si doma připravím carpaccio ze svatojakubek, bylo zkrátka vynikajicí!

Chef Time Fest workshop s Radkem Davidem, Foto: Hermína / Prima

Více informací o festivalu Chef Time Fest najdete na www.cheftimefest.cz.

Připravila Klára Michalová, šéfredaktorka Prima FRESH

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Sdílejte článek
Štítky česnek bílé víno olivový olej ústřice sůl těstoviny mušle celer carpaccio fenykl obecný Chef Time Fest ústřice workshop mušle Radek David

Návrhy pro vás

Kakaová bublanina s meruňkami a tvarohem – nevšední twist na oblíbený český moučník Sladké

Kakaová bublanina s meruňkami a tvarohem – nevšední twist na oblíbený český moučník

Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku s hedvábnou bramborovou kaší – oblíbená klasika v novém kabátku Maso

Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku s hedvábnou bramborovou kaší – oblíbená klasika v novém kabátku

Těhotnej kuchař: Nakládané beraní rohy – klasická chuťovka k masu Zelenina

Těhotnej kuchař: Nakládané beraní rohy – klasická chuťovka k masu

Pečená vejce se šunkou, čedarem a hráškem podle Buchty v troubě – snídaně pro celou rodinu z jednoho pekáče Předkrmy a chuťovky

Pečená vejce se šunkou, čedarem a hráškem podle Buchty v troubě – snídaně pro celou rodinu z jednoho pekáče

Smetanová panna cotta s marinovanou rebarborou a svěžím sorbetem podle receptu z Vinografu Sladké

Smetanová panna cotta s marinovanou rebarborou a svěžím sorbetem podle receptu z Vinografu

Dušená hovězí líčka po asijsku s mrkvovým pyré – jemné maso v omáčce plné chutí Maso

Dušená hovězí líčka po asijsku s mrkvovým pyré – jemné maso v omáčce plné chutí

Rybízové želé s rozmarýnem – na tousty s máslem, ale i jako výtečná chuťovka k sýrům Ovoce

Rybízové želé s rozmarýnem – na tousty s máslem, ale i jako výtečná chuťovka k sýrům

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře Těstoviny

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře


Přečtěte si také

Sladké
Kakaová bublanina s meruňkami a tvarohem – nevšední twist na oblíbený český moučník

Kakaová bublanina s meruňkami a tvarohem – nevšední twist na oblíbený český moučník

Maso
Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku s hedvábnou bramborovou kaší – oblíbená klasika v novém kabátku

Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku s hedvábnou bramborovou kaší – oblíbená klasika v novém kabátku

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Jak vybrat v obchodě zralý vodní meloun? 3 praktické tipy, které fungují a usnadní vám rozhodování

Jak vybrat v obchodě zralý vodní meloun? 3 praktické tipy, které fungují a usnadní vám rozhodování

Zelenina
Těhotnej kuchař: Nakládané beraní rohy – klasická chuťovka k masu

Těhotnej kuchař: Nakládané beraní rohy – klasická chuťovka k masu

Nápoje
Domácí ledové chai latté – recept na populární kořeněný nápoj krok za krokem

Domácí ledové chai latté – recept na populární kořeněný nápoj krok za krokem

Předkrmy a chuťovky
Pečená vejce se šunkou, čedarem a hráškem podle Buchty v troubě – snídaně pro celou rodinu z jednoho pekáče

Pečená vejce se šunkou, čedarem a hráškem podle Buchty v troubě – snídaně pro celou rodinu z jednoho pekáče

Sladké
Smetanová panna cotta s marinovanou rebarborou a svěžím sorbetem podle receptu z Vinografu

Smetanová panna cotta s marinovanou rebarborou a svěžím sorbetem podle receptu z Vinografu

Maso
Dušená hovězí líčka po asijsku s mrkvovým pyré – jemné maso v omáčce plné chutí

Dušená hovězí líčka po asijsku s mrkvovým pyré – jemné maso v omáčce plné chutí

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře

Gratinované cukety plněné tarhoňou a kozím sýrem – oběd plný letních chutí a vůní Recepty

Gratinované cukety plněné tarhoňou a kozím sýrem – oběd plný letních chutí a vůní

Penne se sušenými rajčaty, rukolou a česnekem – snadný oběd do 20 minut Recepty

Penne se sušenými rajčaty, rukolou a česnekem – snadný oběd do 20 minut

Sladké
Kakaová bublanina s meruňkami a tvarohem – nevšední twist na oblíbený český moučník

Kakaová bublanina s meruňkami a tvarohem – nevšední twist na oblíbený český moučník

Smetanová panna cotta s marinovanou rebarborou a svěžím sorbetem podle receptu z Vinografu Sladké

Smetanová panna cotta s marinovanou rebarborou a svěžím sorbetem podle receptu z Vinografu

Rybízové želé s rozmarýnem – na tousty s máslem, ale i jako výtečná chuťovka k sýrům Ovoce

Rybízové želé s rozmarýnem – na tousty s máslem, ale i jako výtečná chuťovka k sýrům

Maso
Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku s hedvábnou bramborovou kaší – oblíbená klasika v novém kabátku

Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku s hedvábnou bramborovou kaší – oblíbená klasika v novém kabátku

Dušená hovězí líčka po asijsku s mrkvovým pyré – jemné maso v omáčce plné chutí Maso

Dušená hovězí líčka po asijsku s mrkvovým pyré – jemné maso v omáčce plné chutí

Kuřecí paličky s limetkou a ostrým chilli dipem – ideální na gril i do trouby Maso

Kuřecí paličky s limetkou a ostrým chilli dipem – ideální na gril i do trouby

Zelenina
Těhotnej kuchař: Nakládané beraní rohy – klasická chuťovka k masu

Těhotnej kuchař: Nakládané beraní rohy – klasická chuťovka k masu

Palak tofu – indická omáčka z kořeněného špenátu s tofu místo panýru Vegetariánské

Palak tofu – indická omáčka z kořeněného špenátu s tofu místo panýru

Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek Vegetariánské

Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Nápoje
Domácí ledové chai latté – recept na populární kořeněný nápoj krok za krokem

Domácí ledové chai latté – recept na populární kořeněný nápoj krok za krokem

Kouzlo léta ve skleničce: Připravte svatojánskou ořechovku jako za starých časů Nápoje

Kouzlo léta ve skleničce: Připravte svatojánskou ořechovku jako za starých časů

Ledové Matcha Strawberry Latté: Tříbarevný letní drink, který frčí v kavárnách Nápoje

Ledové Matcha Strawberry Latté: Tříbarevný letní drink, který frčí v kavárnách

Těstoviny
Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře

Losos s bramborovo-chřestovým pyré, dušeným špenátem a citrusovým máslem Ryby a mořské plody

Losos s bramborovo-chřestovým pyré, dušeným špenátem a citrusovým máslem

Sezamový losos se soba nudlemi – rychlá a zdravá večeře s asijským šmrncem Recepty

Sezamový losos se soba nudlemi – rychlá a zdravá večeře s asijským šmrncem

Polévky
Thajská brokolicová polévka – překvapí lehce pikantní chutí a krémovou konzistencí díky kokosovému mléku

Thajská brokolicová polévka – překvapí lehce pikantní chutí a krémovou konzistencí díky kokosovému mléku

Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři Polévky

Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři

Slovenská krémová polévka z brambor s ovčí brynzou – sytý a voňavý demikát Polévky

Slovenská krémová polévka z brambor s ovčí brynzou – sytý a voňavý demikát

Zelenina
Těhotnej kuchař: Nakládané beraní rohy – klasická chuťovka k masu

Těhotnej kuchař: Nakládané beraní rohy – klasická chuťovka k masu

Pečená vejce se šunkou, čedarem a hráškem podle Buchty v troubě – snídaně pro celou rodinu z jednoho pekáče Předkrmy a chuťovky

Pečená vejce se šunkou, čedarem a hráškem podle Buchty v troubě – snídaně pro celou rodinu z jednoho pekáče

Salsa pico de gallo – čerstvá salsa z rajčat s chilli a koriandrem je ideální ke křupavým nachos Zelenina

Salsa pico de gallo – čerstvá salsa z rajčat s chilli a koriandrem je ideální ke křupavým nachos

Vegetariánské
Palak tofu – indická omáčka z kořeněného špenátu s tofu místo panýru

Palak tofu – indická omáčka z kořeněného špenátu s tofu místo panýru

Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek Vegetariánské

Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Zapečené papriky plněné rýží, zeleninou a bylinkami – perfektní oběd pro letní dny Vegetariánské

Zapečené papriky plněné rýží, zeleninou a bylinkami – perfektní oběd pro letní dny

Sladké
Kakaová bublanina s meruňkami a tvarohem – nevšední twist na oblíbený český moučník

Kakaová bublanina s meruňkami a tvarohem – nevšední twist na oblíbený český moučník

Rybízové želé s rozmarýnem – na tousty s máslem, ale i jako výtečná chuťovka k sýrům Ovoce

Rybízové želé s rozmarýnem – na tousty s máslem, ale i jako výtečná chuťovka k sýrům

Malinový sen – křehký koláč s tvarohovou náplní s malinovým džemem Sladké

Malinový sen – křehký koláč s tvarohovou náplní s malinovým džemem

Saláty
Letní salát s krůtím masem, slaninou, fazolkami a jablkem – vydatné jídlo pro všední den

Letní salát s krůtím masem, slaninou, fazolkami a jablkem – vydatné jídlo pro všední den

Francouzský salát Niçoise – ideální letní oběd osvěží, zasytí i dodá bílkoviny Saláty

Francouzský salát Niçoise – ideální letní oběd osvěží, zasytí i dodá bílkoviny

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce Saláty
4

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce

Vegetariánské
Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce Saláty
4

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce

Těhotnej kuchař: České rizoto z pečeného kuřete – oblíbená klasika v perfektním provedení Přílohy

Těhotnej kuchař: České rizoto z pečeného kuřete – oblíbená klasika v perfektním provedení

prima-cnn-news

Popadané stromy a poškozené budovy. Moravu zasáhly silné bouřky, hasiči mají desítky zásahů Thajsko v nebezpečí: Roste riziko terorismu. Na letištích odhalují bomby, hrozí i otravy jídlem Z vysílače se v Jilemnici zřítil chlapec. Pád z výšky nepřežil, věcí se zabývá policie

prima-zeny

Nejluxusnější party ve Varech si nenechali ujít Jágr, Bartošková i vrcholní politici Módní alarm z přehlídky Beaty Rajské a divoké party v Karlových Varech Dakota Johnson ve Varech zklamala fanoušky. Ti na ni dokonce bučeli

prima-zoom

Největší korunku na světě dostal medvěd Smrtící zbraň malé krevety ohřívá vodu na 5000 °C. Podívejte se na její extrémně hlasitý úder Máte pravidelné noční můry? Obrovský výzkum srovnal jejich škodlivost s kouřením a přejídáním

prima-fresh

Kakaová bublanina s meruňkami a tvarohem – nevšední twist na oblíbený český moučník Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku s hedvábnou bramborovou kaší – oblíbená klasika v novém kabátku Jak vybrat v obchodě zralý vodní meloun? 3 praktické tipy, které fungují a usnadní vám rozhodování

prima-cool

Velký akční průšvih s Charlize Theron Nový Jurský svět bude ještě větší hit, než se čekalo. Možná překoná i největší letošní fenomén Michaela Douglase ve Varech stihl kachnu, pivo i pochlubit se peprnou češtinou

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Amanda Bynes chce shodit. Přiznala užívání léku na hubnutí, který frčí mezi celebritami Xholakys chce seknout se svlékáním. V nové kariéře chce lidem pomáhat duševně Rychlé miliony českých influencerů: Sharlota a Stejk přiznali konkrétní částky

prima-living

Jessica Alba prodala své luxusní sídlo v Beverly Hills. Nový majitel zaplatil astronomickou částku Režisér Jan Hřebejk má dva domovy. S rodinou žije na hausbótu a v luxusní vile Vila Šafránkové a Abrháma zeje prázdnotou. Potomci se o dům ani zahradu nestarají

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.