reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Česnekové mušle
Autor: isifa.com Česnekové mušle

Česnekové mušle

Hodnoceno: 3x
Můžete očekávat, že když hostům předložíte hrnec s v páře uvařenými mušlemi s česnekem a bílým vínem, pochvaly se jen pohrnou!
do 30 minut
8 porcí

reklama

reklama

Postup

  1. Mušle omyjte a odškrábněte jim „vousy“. Zkontrolujte, zda jsou čerstvé, t.j. uzavřené – pokud najdete pootevřenou, vyhoďte ji.
  2. Ve velkém hrnci rozehřejte máslo a přidejte cibuli, česnek, celer, tymián a bobkový list. Vše za stálého míchání opékejte asi 5 minut. Pak přidejte bílé víno a uveďte do varu.
  3. Vmíchejte dřevěnou lžící mušle do tekutiny, hrnec přikryjte a vše uveďte do varu. Vařte asi 3 minuty nebo dokud se mušle neotevřou. Ty, které zůstaly neotevřené, vyhoďte.
  4. Vmíchejte smetanu (pokud chcete) a dochuťte solí, pepřem a petrželkou.
  5. Servírování: Přemístěte mušle do servírovací mísy a přelijte aromatickým vývarem. Podávejte s čerstvým bílým chlebem nebo bagetou.

„Šalotka je pro děti, cibule pro muže a česnek pro hrdiny.“
(neznámý génius)


Česnekové mušle Foto: isifa.com

Česnekové mušle. Foto: isifa.com

 

Pro milovníky mušlí:

reklama