Suroviny
- Vejce 4 ks
- Voda 100 ml
- Olej 100 ml
- Mouka 250 g
- třtinový cukr 100 g
- citron (šťáva a kůra zvlášť) 1 ks
- agave sirup 100 ml
- Mák 3 lžíce
- vanilkový cukr 1 sáček
- prášek do pěciva 2 lžičky
- Rum 1 lžička
Další recepty na bábovku najdete zde:
Článek
12 nejlepších receptů na bábovku
Pokud jste se alespoň jednou odhodlali upéct něco sladkého, je vysoká pravděpodobnost, že to byla právě bábovka. Snad nejtradičnější český moučník je totiž jednoduchý a...
Postup přípravy
- V míse ušlehejte žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a agáve sirupem, postupně přilévejte olej s vodou. Směs musí zbělat. Poté přidejte všechny další složky vyjma bílků, tedy nejdříve citron, mák, rum a nakonec postupně zašlehávejte i mouku s práškem do pečiva.
- V jiné míse dotuha ušlehejte bílky, které opatrně a důkladně vmíchejte do žloutkové směsi.
- Do formy nalijte připravené těsto a v troubě předehřáté na 180 °C pečte asi 50 minut.