Na uzlíky
Na první pomazánku
- hermelín 1
Na druhou pomazánku
Postup přípravy
1. Na domácí kynuté pečivo si nejprve dáme do vlažného mléka droždí a cukr. Necháme vzejít. V míse smícháme zbylé ingredience a kvásek. Vše vypracujeme v těsto, které se nelepí. Dáme je vykynout na teplé místo. Zhruba po tři čtvrtě hodině děláme válečky a sukujeme. Potřeme vejcem a pečeme na 180 stupňů asi 20 minut.
2. Zatímco těsto kyne a peče se, připravíme si pomazánky. Na první si hermelín a nivu nakrájíme na kousky, přidáme margarín a pomazánkové máslo. Vše rozmixujeme ponorným mixérem.
3. Na druhou pomazánku si nejprve ingredience smícháme a poté rozmixujeme. Česnek přidáváme podle vlastní chuti. Pomazánky necháme chvíli rozležet v lednici a podáváme k čerstvým uzlíkům.
Předkrm:
Bylinkové uzlíčky se sýrovou a česnekovou pomazánkou
Ingredience:
Na uzlíky:
250 g hladké mouky
125 ml mléka
35 g sádla
50 g cukru krupice
1 žloutek
půl kostky droždí
1 lžíce soli
bylinky (tymián, pažitka, petržel)
Na první pomazánku:
1 pomazánkové máslo
250 g margarínu (rama)
150 g nivy
1 hermelín
Na druhou pomazánku:
250 margarínu (rama)
5 trojúhelníčků taveného sýru
česnek dle chuti
sůl