Suroviny
- mleté hovězí maso 130 g
- olej 1 lžíce
- camembert 4 plátky
- houska na burger 1 ks
- tatarská omáčka
- listový salát (nakrájený ) 1 hrst
- chipsy (bramborové nebo zeleninov) 1 hrst
- sůl
- pepř
Karamelizovaná cibulka
- cibule 1 ks
- cukr krupice 1 lžíce
- olej 1 lžíce
- vinný ocet 2 lžíce
- sůl špetka
Postup přípravy
- Cibuli nakrájejte na tenké nudličky, osolte a pozvolna restujte na rozehřátém oleji, až získá karamelově zlatou barvu a změkne. Pak přidejte cukr a restujte, dokud se cukr nerozpustí. Přilijte ocet a nechte jej důkladně odpařit a stáhněte z plamene. Cibule bude mít konzistenci džemu. Nechte mírně vychladit.
- Maso opepřete a vymíchejte do mazlavé konzistence. Vytvořte z něj placku tenkou cca 1,5 cm a v lednici nechte 30 minut zatuhnout.
- Maso zprudka orestujte z obou stran na rozpáleném grilu nebo na rozpálené pánvi s troškou oleje, položte na něj plátky camembertu a vložte na chvíli pod gril, aby se sýr roztavil.
- Housku rozkrojte napůl a pod grilem obě části otoustujte z obou stran.
- Na spodní díl namažte půl lžíce tatarské omáčky, naaranžujte nasekaný salát, druhou polovinu tatarky, maso s camembertem, nahoru navrstvěte karamelizovanou cibuli a čipsy. Přiklopte křupavým „víčkem” housky.