návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Burger s camembertem, karamelizovanou cibulkou a chipsy

Hodnoceno: 0x
1 porce
do 30 minut
Burger s camembertem, karamelizovanou cibulkou a chipsy
Autor: archiv Hellman´s Burger s camembertem, karamelizovanou cibulkou a chipsy
Burgery se staly v našich končinách velkým hitem. Pokud hledáte inspiraci, jak jim dát nový švih, zkuste tento delikátní recept s dobrým sýrem a výtečnou karamelizovanou cibulí. Určitě si pochutnáte :)

Postup

  1. Cibuli nakrájejte na tenké nudličky, osolte a pozvolna restujte na rozehřátém oleji, až získá karamelově zlatou barvu a změkne. Pak přidejte cukr a restujte, dokud se cukr nerozpustí. Přilijte ocet a nechte jej důkladně odpařit a stáhněte z plamene. Cibule bude mít konzistenci džemu. Nechte mírně vychladit.
  2. Maso opepřete a vymíchejte do mazlavé konzistence. Vytvořte z něj placku tenkou cca 1,5 cm a v lednici nechte 30 minut zatuhnout.
  3. Maso zprudka orestujte z obou stran na rozpáleném grilu nebo na rozpálené pánvi s troškou oleje, položte na něj plátky camembertu a vložte na chvíli pod gril, aby se sýr roztavil.
  4. Housku rozkrojte napůl a pod grilem obě části otoustujte z obou stran.
  5. Na spodní díl namažte půl lžíce tatarské omáčky, naaranžujte nasekaný salát, druhou polovinu tatarky, maso s camembertem, nahoru navrstvěte karamelizovanou cibuli a čipsy. Přiklopte křupavým „víčkem” housky.

Burger s camembertem, karamelizovanou cibulkou a chipsy  Foto: Burger s camembertem, karamelizovanou cibulkou a chipsy; foto: archiv Hellman´s