Suroviny
Postup přípravy
- Brambory vařte ve slupce v osolené vodě doměkka asi 30 minut. Zbytečně do nich nepíchejte, abyste je nepoškodili. Mezitím si orestujte na másle dozlatohněda cibuli.
- Brambory vyndejte z hrnce, nechte vychladnout, rozpůlte po délce a ostrou lžící z nich vydlabejte vnitřek, který odložte do mísy. Vzniklé lodičky rozložte vedle sebe na pečicí plech a z vnitřku připravte náplň.
- Do vydlabané hmoty přidejte nastrouhaný parmezán, nasekané bylinky, orestovanou cibuli, sůl a pepř a důkladně rozmíchejte, nejlépe v kuchyňském robotu metličkou. Takto připravenou náplň rozdělte do bramborových lodiček.
- Brambory dejte do trouby předehřáté na 220 °C a pečte 20 minut, dokud se na povrchu nevytvoří zlatohnědá kůrka.