Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Brambory plněné bramborami a zlatou cibulkou

10 brambor porcí
do 1 hodiny
Brambory plněné bramborami a zlatou cibulkou
Brambory plněné bramborami a zlatou cibulkou Autor: Zelenina moje láska
Jednoduchý recept, kterým potěšíte celou rodinu anebo hosty na vašem večírku. Stačí pár ingrediencí a máte hotové skvělé chuťovky.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Brambory vařte ve slupce v osolené vodě doměkka asi 30 minut. Zbytečně do nich nepíchejte, abyste je nepoškodili. Mezitím si orestujte na másle dozlatohněda cibuli.
  2. Brambory vyndejte z hrnce, nechte vychladnout, rozpůlte po délce a ostrou lžící z nich vydlabejte vnitřek, který odložte do mísy. Vzniklé lodičky rozložte vedle sebe na pečicí plech a z vnitřku připravte náplň.
  3. Do vydlabané hmoty přidejte nastrouhaný parmezán, nasekané bylinky, orestovanou cibuli, sůl a pepř a důkladně rozmíchejte, nejlépe v kuchyňském robotu metličkou. Takto připravenou náplň rozdělte do bramborových lodiček.
  4. Brambory dejte do trouby předehřáté na 220 °C a pečte 20 minut, dokud se na povrchu nevytvoří zlatohnědá kůrka.
Reklama

Brambory plněné bramborami a zlatou cibulkou Foto: Zelenina moje láska

Brambory plněné bramborami a zlatou cibulkou. Foto: Zelenina moje láska

 

Zelenina moje láskaZELENINA, MOJE LÁSKA

Marcel Ihnačák

V nové kuchařce šéfkuchaře Marcela Ihnačáka se spolu s ním zamilujete do zeleniny.

Kapitoly věnované jejím jednotlivým druhům přesvědčí i ty nejzarytější odpůrce zeleniny, aby ochutnali nádherné výtvory z cukety, lilku, chřestu, fazolek, rajčat, papriky nebo brokolice. Nechybí ani slovenská (a vlastně i česká) klasika jako zelí a brambory, které Marcel Ihnačák představuje netradičním, zato inspirativním způsobem.

Zkrátka nepřijdou ani milovníci masa, ryb a plodů moře.

Bonusem jsou čtyři kapitoly věnované ovoci – s návody, jak ho lze připravit nasladko i naslano.

Recepty doplňují Marcelovy tipy, triky a komentáře, které vám pomůžou zorientovat se na trhu či v obchodě nebo ulehčí vaření díky novým způsobům přípravy.

Vydalo nakladatelství Slovart, www.slovart.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama