Suroviny
Postup přípravy
Rozdrtíme máslové sušenky v mixéru, přidáme drcené vločky, přidáme mléko a rozpuštěné máslo a vypracujeme v těsto. Dortovou formu o průměru 20 cm vymažeme a vysypeme cukrem a na dno dáme těsto, vložíme do lednice.
Zatímco se nám chladí korpus, vyšleháme si šlehačku (200 ml). Dále rozmixujeme borůvky s cukrem a citronovou šťávou, přidáme lučinu a tvaroh a vyšleháme. Na konec opatrně přidáme již vyšlehanou šlehačku.
Podle návodu si připravíme želatinový ztužovač, který rychle zamícháme do připravené směsi. Nalijeme na korpus a uhladíme, necháme vychladit.
Na ozdobu vyšleháme zbytek šlehačky (200 ml) s vanilkovým cukrem, potřeme jí moučník a cheesecake ozdobíme borůvkami a lístky máty. Dáme přes noc vychladit.