Těsto
- moučkový cukr 90 g
- polohrubá mouka 90 g
- vejce 3 ks
- voda (horká) 3 lžíce
Náplň
- bílý jogurt 350 g
- měkký tvaroh 350 g
- moučkový cukr 2 lžíce
- ztužovač šlehačky (želatinový) 1 sáček
Ozdoba
Postup přípravy
- Na těsto smíchejte cukr a mouku, přidejte žloutky a ručně vymíchejte. Z bílků ušlehejte pevný sníh, který po částech přimíchejte ke směsi. Těsto nalejte do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C.
- Připravte si náplň: V míse smíchejte jogurt, tvaroh a cukr. Želatinový ztužovač připravte podle návodu na obalu a přidejte k němu jogurtovo-tvarohovou směs. Připraveným krémem potřete vychladlý korpus.
- Povrch posypte opranými a okapanými borůvkami.
- Dortové želé připravte podle návodu na obalu, zchladlé nalejte na dort a nechte v lednici ztuhnout.
- Podle vlastní fantazie dort ozdobte šlehačkou, mátou, lístkem marcipánu, hoblinkami čokolády apod…