Suroviny
- zelenina 1 balení
- králík 1 ks
- vývar 0.5 l
- bobkový list 2 ks
- nové koření 4 kuličky
- pepř 4 kuličky
- mouka 1 lžíce
- pažitka (na ozdobu - volitelné )
- kmín špetka
- sůl 1 lžička
- polévkové koření 1 lžička
- zakysaná smetana 1 ks
Postup přípravy
Do tlakového hrnce nalijeme vývar, vložíme omyté kosti a vnitřnosti a dolijeme vodou, aby bylo vše ponořené. Jakmile se začne voda vařit, sesbíráme pěnu. Přidáme očištěnou zeleninu a koření. Necháme pod poklicí vařit cca 45 minut. Až bude maso měkké, přecedíme vývar přes cedník.
Metličkou rozmícháme zakysanou smetanu v troše vody s moukou. Vývar dáme mírně vařit a přiléváme směs ze smetany a mouky, stále mícháme. Vaříme ještě deset minut. Po vypnutí přidáme nakrájené vnitřnosti, obrané maso a na kostičky nakrájenou mrkev z vývaru. Polévku ozdobíme petrželkou a pažitkou.