Suroviny
- kari koření 1/2 lžičky
- sladká smetana 3 lžíce
- olej 3 lžíce
- biftek 5 ks
- petržel 1 lžíce
- hořčice 1 lžíce
- sůl 1/2 lžičky
- olej
- řajčatový protlak 1 lžíce
- cibule 1 lžíce
- sladká mletá paprika 1/2 lžičky
- sójová omáčka 1/2 lžičky
Postup přípravy
Rajčatový protlak, 3 lžíce oleje, hořčici, sladkou smetanu, nasekanou petrželku, nakrájenou cibuli, sladkou papriku, kari koření, sójovou omáčku a sůl dobře promícháme, vytvoříme tak marinádu na naložení pštrosího masa.
Bifteky lehce naklepeme, potřeme připravenou marinádou a necháme 2–4 hodiny v chladničce odležet. Během odležení je obracíme. V pánvičce (nebo na grilu – roštu), na rozehřátém oleji, bifteky orestujeme po obou stranách.