Crudo a meloun
- meloun 1 kus
Caprese
- mozzarella 1 kus
- bazalka 1 dávka
Tortilla de espinacas
- vejce 4 kus
Postup přípravy
1. Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme „vypotit“. Cuketu a papriku pokrájíme na proužky, lilek omastíme olivovým olejem s bylinkami a grilujeme.
2. Špenát omyjeme a spaříme, necháme okapat, pokrájíme a krátce podusíme. Na menší či střední pánvi osmažíme půlkolečka cibule, pak přidáme česnek a rovněž ho orestujeme.
3. Tortilla. Mezitím si v míse rozšleháme vejce, přidáme okapaný špenát, cibuli a česnek a vše zamícháme. Vlijeme na teflonovou nebo dobře vymaštěnou pánev, promícháme, aby se vejce částečně srazila, snížíme plamen. Vytvarujeme placku a už jen pohybujeme pánví, aby se nepřipekla. Obracíme pomocí talíře a dopečeme z druhé strany.
3. Caprese: Rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky a proložíme, Dochutíme olivovým olejem a poklademe lístky bazalky.
4. Na poslední předkrm meloun nakrájíme, proložíme šunkou a hezky naaranžujeme.